Geen enkel CPL-profteam verloor nog geen punten tegen de U23-teams

Sport |

Terwijl nog steeds voor- en tegenstanders bestaan voor het aantreden van beloftenteams in de Challenger Pro League, staan die intussen meer dan hun mannetje. Na de nederlaag van Beerschot in de inhaalwedstrijd tegen de U23 van Standard is er geen enkel CPL-profteam meer dat nog geen punten verloor tegen een beloftenteam.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tot voor kort waren Lommel SK en Beerschot VA de enige twee profteams die dit seizoen nog geen punten verloren tegen U23-teams in de Challenger Pro League.

De Limburgers wonnen met 1-0 van Club NXT op speeldag 2, behaalden hetzelfde resultaat tegen SL16 FC op speeldag 8, maar verloren voor het eerst punten tegen een beloftenteam op speeldag 11. De partij tegen RSCA Futures eindigde toen op 1-1. Afgelopen weekend zag trainer Steve Bould zijn elftal zelfs verliezen tegen een beloftenteam. De partij tegen Jong Genk eindigde op 0-1.

Zo was Beerschot lange tijd de enige profclub dat nog geen punten liet liggen tegen de beloftenploegen. Op de openingsspeeldag won Beerschot met 1-3 tegen RSCA Futures, Jong Genk ging met 1-2 voor de bijl op speeldag 8 en ook de wedstrijd tegen Club NXT op speeldag 11 werd begin november winnend afgesloten: 0-2. Al blijkt nu dat de troepen van trainer Andreas Wieland eigenlijk al sinds speeldag 3 niet meer in dit lijstje hadden mogen staan. De wedstrijd tegen SL16 FC werd echter uitgesteld en pas dinsdagavond 5 december 2023 afgewerkt. Resultaat? 1-0 in het voordeel van de beloften.

Geen enkele profclub is – bijna halverwege het seizoen – zo nog ongeslagen tegen een beloftenelftal in de Challenger Pro League. Al maken we nog de bedenking dat de elftallen bij de beloften er iedere week anders uit kunnen zien, met een aantal ervaren spelers van de A-kern die hun opwachting kunnen maken. Of hoe voor- en tegenstanders nog lang niet uitgepraat zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top