Pickx Sports - XI of the Week (Challenger Pro League - speeldag 14)

Sport | Ook dit seizoen pakken we wekelijks uit met een Challenger Pro League 'Elftal van de Week'. Heel wat trainers, analisten, journalisten en 1B-volgers nomineren wekelijks de beste spelers van de speeldag en onze redactie stelt op basis van die info dan een XI samen.Op die manier proberen we bij Pickx Sports ook de voetballers van de vaak 'vergeten' CPL-competitie in de spotlights te zetten voor hun prestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In doel viel de keuze voor de tweede week op een rij op Mike Penders. De doelman van Jong Genk was onklopbaar tegen Lommel. Hij stopte onder meer een strafschop van Sales én schudde daarnaast ook nog enkele keren een uitstekende redding uit de handschoenen op pogingen van Wouters, Talvitie en (vooral) van Sales.

Ook Nolan Martens speelde een puike partij als rechtsachter (met onder meer de winninggoal); maar toch haalde hij ons XI net niet. Vooral omdat Amine Et-Taibi ook een belangrijke rol speelde bij Club NXT. De rechtsachter scoorde ook een goal en hield voor het overige de Deinze-aanval goed mee in bedwang. Ook Benoit Nyssen (RFC Luik) werd genomineerd voor de rechtsachter. Centraal bestond er geen twijfel over de sterke prestaties van Viktor Boone (Lierse) en Ibrahim Alhassan (Beerschot) en op de linksachter werd de puike match van Bryan Goncalves (Beveren) in de verf gezet. Joeri Poelmans (Lierse) werd ook genomineerd.

Centraal op het middenveld kregen Welat Cagro (Beerschot) en Sebastiaan Brebels (Lierse) een plekje in ons XI. Voor het centrale duo maken Maïdine Douane (Seraing), Shion Homma (Club NXT) en Dylan Demuynck (Zulte Waregem) de dienst uit. Zij houden onder meer dubbele doelpuntenmaker Anthony Limbombe (Beveren), het Deinze-duo Jellert Van Landschoot - Guillaume De Schryver, Essevee-middenvelder Abdoulaye Traore en Beerschotwinger Simion Michez uit het elftal.

Voorin was topschutter Adriano Bertaccini (RFC Luik) de logische keuze. Hij scoorde 2x tegen Seraing en zette zo zijn statuut als topschutter in de verf. Bovendien werd er geen andere centrumspits genomineerd.

* De prestaties tijdens inhaalwedstrijden tussen SL16 en Beerschot en Dender en Francs Borains wordt mee gedelibereerd voor het Pickx XI van speeldag 15.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top