Mathias Coppens kiest voor een carrièreswitch in 'Boer Coppens'

Series | Vanaf maandag 4 december kan je op VTM zien hoe Mathias Coppens een opvallende carrièreswitch maakt. Hij trekt zijn laarzen aan om werk over te nemen van enkele boeren. Het is niet de eerste keer dat een beroemdheid kiest om zijn grenzen te verleggen in een andere job. Pickx vertelt je meer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mathias beschouwt zichzelf als "hobbyboer" na zijn werk voor diverse VTM-programma's. Hij is ook niet blind voor het harde werk dat echte landbouwers verrichten. Zij zijn spreekwoordelijk getrouwd met hun werk en kunnen nooit op vakantie. Behalve nu, als ze tenminste vertrouwen hebben in niemand minder dan Mathias Coppens. De VTM-presentator neemt in 'Boer Coppens' voor een weekendje hun werk over zodat de boeren van een zeldzame vakantie kunnen genieten. Hun boerderij is dan in handen van farmsitter Mathias en een Bekende Vlaming. In de komende afleveringen kan je onder meer Dieter Coppens, Joris Hessels, Ruth Beeckmans en Christoff die rol zien vervullen.

Het format waarin een presentator of andere bekende persoon een carrièreswitch maakt, wordt veelvuldig gebruikt en geniet ook veel populariteit, zowel in Vlaanderen als internationaal. 

Een echte job

Dichtbij kennen we vooral 'Een echte job' als een van de succesvolle televisieformats waar een bekende Vlaming zijn geluk beproeft in een andere job. Bij dit VTM-programma stappen vijf BV's uit de spotlights om zich ten dienste te stellen van anderen op een afdeling van een Vlaams ziekenhuis.

Het programma leverde een reeks emotionele maar ook bijzondere getuigenissen op. Zo zien we hoe presentatrice An Lemmens mocht meehelpen op de verpleegeenheid Kindergeneeskunde in het OLV-ziekenhuis in Aalst. Ze kon daar ook een bevalling meevolgen. Ze liet zich daarna ontvallen dat ze een carrière als vroedvrouw ziet zitten. In 2023 voegde ze het daad bij het woord door zich in te schrijven voor een hogeschoolopleiding vroedkunde.

Dit jaar werden er opnames gemaakt voor 'Een echte job'. Wanneer het vierde seizoen op VTM te zien zal zijn, is nog niet bekend.Clarkson's Farm

Iets verder weg, maar toch dichtbij dankzij Prime Video, is 'Clarkson's Farm'. In 2008 kocht autojournalist Jeremy Clarkson zijn eigen boerderij in de landelijke regio Cotswolds om de boerenstiel uit te proberen. Hij verpachtte jarenlang de grond aan een lokale boer, maar die ging in 2019 op pensioen. Clarkson kreeg daarop het idee om zelf het boerderijwerk op zich te nemen.

Dat de boerenstiel geen wandeling door het park is, wist hij wellicht zelf al voor het begin van de opnames. Hij herdoopte de boerderij tot 'Diddly Squat Farm', een zinspeling op het feit dat hij "diddly squat" oftewel niets van boerderijen kent. Hij liet zich bijstaan door enkele assistenten om zijn onderneming toch tot een goed einde te brengen. Het resultaat is nu al twee seizoenen lang te zien in 'Clarkson's Farm' en we moeten toegeven dat hij zich best wel uit de slag kan trekken.

‘Clarkson's Farm’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.Bekijk ‘Boer Coppens’ op maandag 4 december om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 


Lees meer:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top