Mathias zorgt voor de grote verrassing in 'Camping Coppens'

Films | Vorige week kwam Maarten Coppens, de broer van Staf, naar Zweden. Hij zag dat het goed was. In de vierde aflevering kwam ook zijn andere broer Mathias op bezoek. Het olijke duo is altijd goed voor een leuk stukje televisie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de vorige aflevering zagen we dat Nora veel zenuwen had voor haar eerste schooldag. Bij VTM pikken ze in deze aflevering de draad op bij de eerste schooldag van Nora en Beau. Tijdens de weg naar school probeert Staf het wat luchtig te houden, maar daar heeft Nora geen boodschap aan. "Wil je alsjeblieft niet meer te veel praten." Nadat de kinderen aan school zijn afgezet, laat Staf weten dat hij "bijzonder veel stress" had. "In zo een dingen ben ik niet goed”, aldus Staf. Hij haalt opgelucht adem als blijkt dat Nora zich heeft geamuseerd, terwijl Beau het "niet leuk" vond. Twee weken later ging het "al veel beter". Oef! Meer zelfs, ze hebben de taal al héél aardig onder de knie.

Voor mama Agnes komt er ook een minder leuke periode aan, want na ongeveer twee maanden komt er een einde aan haar avontuur in Zweden. Maar eerst halen Staf, Beau en Nora nog een hilarische grap met haar uit. Agnes keert dus terug naar België, maar ze gaat nog mee naar het huis kijken waar Monique en Staf hun oog hebben op laten vallen. Zij hebben het stilaan gehad met hun huurhuis en willen hun eigen en definitieve stekje.

Staf gaat aan de slag met een 'Zamboni'

In de vorige aflevering zagen we dat schaatsen bijzonder belangrijk is voor het gezin. Monique, Nora en Beau zijn echte liefhebbers van het schaatsen en Monique kon in Zweden al snel aan de slag gaan als lerares. Staf doet ook zijn duit in het zakje en krijgt les om met een 'Zamboni' te kunnen rijden. Een wat? Een 'Zamboni' schraapt op de ijsbaan een heel dun laagje ijs weg en legt tegelijk een dun laagje water dat bijna instant terug aanvriest. Zo wordt de ijsbaan weer glad. Staf zal nog wat moeten oefenen om het helemaal onder de knie te krijgen… "Papa, dat is niet zo goed, hé", volgen er kritische maar grappige commentaren van de kinderen.

Hét moment van de aflevering is wanneer Mathias plots voor de deur staat van het gezin. “Ja, ik was in de buurt en ik dacht ‘ik spring eens binnen'”, grapte Mathias. Staf en Mathias komen met een prachtig plan om de kinderen te verrassen. Mathias, die voor één dag naar Zweden kwam, gaat hen met de auto van Staf afhalen en dat tot groot jolijt van Beau en Nora. "Peeeepeeeee", kraaien ze van plezier en ze sluiten allen af met een prachtige barbecue in een grot.

Volgende week Bekijk ‘Camping Coppens – Op weg naar Zweden’ op maandag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top