Vang 2022 aan met nieuwe seizoenen van ‘Een Echte Job’ en ‘#Weetikveel’

Films |

Een nieuw jaar betekent gelukkig ook nieuwe avonden om samen gezellig voor de buis door te brengen. Donderdagavond bijvoorbeeld, want dan zenden VTM en Eén twee nieuwe seizoenen uit van hun populaire programma’s ‘Een Echte Job’ en ‘#Weetikveel’. Maar wat kunnen we verwachten van deze tv-programma’s en kunnen ze het eerste seizoen overtreffen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een Echte Job

Binnenkort zeggen vijf Bekende Vlamingen hun luxeleven voor de camera’s even vaarwel om ondergedompeld te worden in de wereld van de verpleegkundigen. Frances Lefebure, Jonas Van Geel, Stefaan Degand, Nora Gharib en Metejoor zullen in het tweede seizoen van ‘Een Echte Job’ een opleiding krijgen tot verpleegkundigen in het Jessa-ziekenhuis te Hasselt. Daarna worden ze geacht mee te draaien op verschillende afdelingen van het ziekenhuis en zorgbehoevenden te verzorgen.

De BV’s hebben niet minder dan lovende woorden voor de zorgverleners die hen hebben opgeleid. Zo stelt Stefaan Degand: “We nemen verpleegkundigen te veel als vanzelfsprekend in deze samenleving. Tot je hen ontmoet, je ze nodig hebt, hun onbegrensde energie je kwetsbare lijf volledig omarmt. Leve de verpleegkundigen!” Volgens actrice Frances Lefebure is voor een ander zorgen dan weer het “allermooiste gebaar dat er bestaat”. Zij is blij dat ze een schijnwerper op de wereld van de zorgkundigen kan zetten.

Bekijk ‘Een Echte Job’ elke donderdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

#weetikveel

Na een eerste, zeer boeiende seizoen is presentator Kobe Ilsen vanaf donderdag opnieuw op de buis met zijn weetjesprogramma #weetikveel. Daarin neemt hij wederom acht thema’s onder de loep en wordt hij geholpen door experts om allerlei broodjeaapverhalen de wereld uit te helpen. 

Deze jaargang komt Kobe Ilsen meer te weten over het roemrijke treinverleden van ons land en leert de presentator dat je ongeveer 500 kilocalorieën verbrand tijdens een uurtje padellen. We ontdekken samen waarom Belgische springpaarden zo gegeerd zijn in het buitenland en controleren of er inderdaad maar 7% van de tijd regen valt in België. De presentator ontdekt dat artificiële intelligentie steeds meer ingeburgerd geraakt en hoeveel onderdelen een simpele sneakerschoen wel niet bevat. Als kers op de taart leren we waar de drie B’s voor staan in een asielcentrum en hoe belangrijk het Albertkanaal wel niet is voor België.

Bekijk #weetikveel elke donderdag om 21u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top