CPL-centrumspitsen zonder goals: wie kan op de 14e speeldag eindelijk de nul wegvegen?

Sport | Terwijl teams als Zulte Waregem (Zinho Gano), RFC Luik (Adriano Bertaccini) en Club NXT (Romeo Vermant) vrij afhankelijk zijn van het vizier van hun centrumspits, zijn er ook andere teams die maar beter niet rekenen op de man die toch wel voornamelijk op het veld staat om doelpunten te scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch hoeft dat blijkbaar niet noodzakelijk een probleem te zijn. Want met Charly Keita heeft de huidige competitieleider de centrumspits in de rangen die al het meeste minuten speelde zonder een doelpunt. De Fransman begon het seizoen als doublure van Ayouba Kosiah. Niet onlogisch, want de Liberiaan begon als een raket aan het seizoen met drie goals in drie duels. Maar na vijf speeldagen sloeg het noodlot toe toen Kosiah in de match tegen Lierse z'n kruisband scheurde en uitviel voor de rest van het seizoen.

Insert Keita dus; maar de Ivoriaanse Fransman slaagt er tot op heden maar niet in om een goal te scoren. Niet dat het Beerschot voorlopig te fel hindert; want de competitieleider lukte toch al 21 goals in twaalf matchen. Maar inmiddels zit Keita wel al aan 578 competitieminuten (beker niet meegeteld) zonder doelpunt. Geen enkele andere CPL-centrumspits wacht al zoveel minuten op een eerste doelpunt.

Maar Keita is niet alleen in zijn queeste naar een verlossend eerste doelpunt. Ook Pape Moussa Fall (Seraing) stond al meer dan 500 minuten tussen de lijnen zonder te scoren. Zakaria Atteri, Emilio Kehrer, Gabriel Kyeremateng, Romain Ferber en Tiago Cukur volgen op een ruime achterstand en mogen hun goal drought gezien het aantal speelminuten nog acceptabel noemen. Al zal het gebrek aan goals bij hen natuurlijk ook stilaan beginnen knagen.

CPL-MINUTEN ZONDER GOAL

578 minuten: Charly Keita (Beerschot)
506 minuten: Pape Moussa Fall (Seraing)
337 minuten: Zakaria Atteri (Luik)

324 minuten: Emilio Kehrer (Deinze)
296 minuten: Gabiel Kyeremateng (Beveren)
281 minuten: Romain Ferber (Patro Eisden)
280 minuten: Tiago Cukur (Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top