Met deze films maak je het nóg gezelliger in de komende kerstperiode

Films |

Of je nu naar de bioscoop gaat of ze thuis bekijkt, hier zijn de nieuwe eindejaarsfilms die je niet wil missen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Best. Christmas. Ever!

Deze Netflix-film is voor iedereen die ooit de perfecte kerst heeft willen vieren – en dat is zo’n beetje iedereen. Heather Graham en Brandy Norwood (de zangeres) spelen Charlotte en Jackie, twee universiteitsvriendinnen. Volgens de online nieuwsbrieven die Jackie tijdens de feestdagen schrijft, lijkt haar leven absoluut volmaakt. Een beetje té perfect voor Charlotte, die haar oude vriendin ervan verdenkt dat ze liegt. Wanneer de twee families besluiten om de feestdagen samen door te brengen in het huis van Jackie, is Charlotte vastbesloten om te bewijzen dat Jackie’s leven helemaal niet zo perfect is als het lijkt - en zo riskeert ze Kerstmis te verpesten...

Bekijk ‘Best. Christmas. Ever!’ op Netflix.

Candy Cane Lane

Eddie Murphy speelt de hoofdrol in deze Amazon original, gebaseerd op een klassieke kerstfilm: de eeuwige wedstrijd om de beste versieringen in de buurt te hebben. Om de wedstrijd voor het best versierde huis in de buurt te winnen, sluit een vader dit keer een deal met een elf die hij niet helemaal begrijpt. Later realiseert hij zich dat hij misschien wel de deal van zijn leven heeft getekend (letterlijk) en dat de elf er niet voor terugdeinst om de magie van de 12 dagen van Kerstmis te gebruiken, om ervoor te zorgen dat het contract wordt nageleefd...

‘Candy Candy Lane’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

The Boy and the Heron

Hayao Miyazaki, medeoprichter van Studio Ghibli, is uit zijn pensioen gekomen voor dit project dat meer dan tien jaar in the making was. De 81-jarige regisseur van ‘My Neighbour Totoro’ en ‘Princess Mononoke’ wordt beschouwd als een van de meesters van de Japanse animatie en kondigde na de release van ‘The Wind Rises’ in 2013 aan dat hij geen animatiefilms meer zou maken. Drie jaar later kwam hij echter op zijn beslissing terug. De film was een groot succes in Japan, waar hij deze zomer werd uitgebracht, en de westerse wereld keek dan ook reikhalzend uit naar de release. ‘The Boy and the Heron’ is gebaseerd op de roman ‘And You, How Will You Live?’ uit 1937 van de Japanse auteur Yoshino Genzaburo. Het verhaal volgt een begaafde en populaire 15-jarige jongen, Koperu, die bij zijn oom gaat wonen na de dood van zijn vader. Terwijl zijn oom Koperu gedurende de hele roman levensadviezen geeft – in de vorm van aantekeningen over perspectief, spiritualiteit en maatschappelijke structuren – beslist de tienerprotagonist aan het eind hoe hij de rest van zijn leven wil leven. Hayao Miyazaki’s verfilming neemt echter veel vrijheden ten opzichte van het originele werk.

‘The Boy and the Heron’ is nu te zien in de bioscoop.

Chicken Run: Dawn of the Nugget

Na meer dan 20 jaar wachten keert Aardman Studios terug naar een van haar meest iconische franchises met ‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’. Na hun succesvolle ontsnapping uit Tweedy Farms in de originele film, leiden Ginger en Rocky een vredig leven met hun kippenvrienden op een verborgen eiland – alleen moeten ze weer de wereld in als hun dochter wegloopt. Thandiwe Newton en Zachary Levi hebben de rollen overgenomen van Julia Sawalha en Mel Gibson. De rest van het ensemble bestaat uit zowel nieuwe als bekende gezichten, waaronder Bella Ramsey, Romesh Ranganathan, David Bradley, Daniel Mays, Imelda Staunton, Nick Mohammed en Miranda Richardson. De film, geregisseerd door Sam Fell van ‘Flushed Away’, probeert de formule van het origineel om te draaien en er een ware heistthriller van te maken. Zeker een goede keuze voor een eindejaarsfilm!

Ontdek ‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top