‘Ultimate Beastmaster’, ’Squid Game’, …: de beste realityshows om te bekijken op Netflix

Series |

Naast de “echte” versie van ‘Squid Game’ heeft Netflix nog een hele reeks andere realityseries over een breed scala aan disciplines. Hier zijn een paar van de meest indrukwekkende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Squid Game – The Challenge

‘Squid Game’, de serie gemaakt door filmmaker Hwang Dong-hyuk, kwam in 2021 op Netflix en werd meteen een enorme hit. De Koreaanse dramaserie volgt gokkers die worden uitgenodigd om deel te nemen aan een dodelijk maar levensveranderend spel. Het verhaal is zowel aangrijpend als realistisch, want mensen riskeren hun leven voor een aanzienlijke geldprijs. De serie was zo succesvol dat er een realityserie van werd gemaakt. ‘Squid Game: the Challenge’ neemt de angstaanjagende spellen en omgevingen die de originele serie zo boeiend maakten, en zet echte mensen in om een zeer reële geldprijs te winnen: 4,56 miljoen dollar. Alleen de dodelijke afloop voor de verliezers werd in de realityversie – gelukkig maar – weggelaten.

Bekijk ‘Squid Game - The Challenge’ en de originele serie op Netflix.

Run for the Money

‘Run for The Money’ is gebaseerd op een ietwat vreemde premisse waarin beroemde deelnemers jagers in zwarte pakken moeten ontwijken om veel geld te winnen. Dankzij de Japanse voorliefde voor gekke thema’s mengt de show atletiek en strategie met veel wendingen.

‘Run for the Money’ vindt plaats in Huis Ten Bosch, een Japans themapark in de prefectuur Nagasaki dat Nederland nabootst. In de show spelen allerlei Japanse beroemdheden en influencers mee, van zangers en acteurs tot atleten. ‘Run for the Money’ staat bekend om zijn hoge tempo en onverwachte wendingen, en houdt je van de eerste tot de laatste aflevering aan het scherm gekluisterd.

Bekijk ‘Run for the Money’ op Netflix.

Physical: 100

‘Physical: 100’ is een andere Zuid-Koreaanse realityshow die dit jaar een grote hit was op Netflix. De show is gemaakt door Jan Ho-gi en bestaat uit 100 deelnemers met verschillende achtergronden die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn allemaal erg fit. In de loop van de afleveringen nemen deze mannen en vrouwen het tegen elkaar op in lastige tests om te bewijzen wie de sterkste is, totdat een van hen als winnaar uit de bus komt. De show heeft bepaalde overeenkomsten met de populaire serie ‘Squid Game’, vooral wat betreft de complexiteit van de uitdagingen en de manier waarop deelnemers worden geëlimineerd. Een tweede seizoen is momenteel in voorbereiding.

Bekijk ‘Physical: 100’ op Netflix.

Siren: Survive the Island

Deze Zuid-Koreaanse productie verscheen dit jaar op Netflix. Deze realityshow volgt een format dat een aantal klassieke elementen van het genre combineert met spannende nieuwe elementen. De show speelt zich af op een geïsoleerd eiland en heeft 24 vrouwen die in hun dagelijks leven werken als politieagent, brandweerman, soldaat, strandwacht, atlete of stuntvrouw. De deelnemers worden verdeeld in zes verschillende teams en moeten de vaardigheden die ze tijdens hun werk hebben opgedaan gebruiken om verschillende uitdagingen aan te gaan, en te overleven op het eiland.

Op dit moment is ‘Siren: Survive the Island’ nog beperkt tot één seizoen, bestaande uit 10 afleveringen.

Bekijk ‘Siren: Survive the Island’ op Netflix.

Ultimate Beastmaster

‘Ultimate Beastmaster’ is een van de spannendste en meest intense competities in het genre van de reality-tv. Het staat erom bekend dat het de deelnemers tot het uiterste drijft om een hindernissenparcours genaamd ‘The Beast’ te voltooien. Met Sylvester Stallone als een van de uitvoerend producenten van de show is de inzet en de zwaarte van het parcours zo hoog mogelijk.

Daarnaast geven de beroemde presentatoren interessante informatie en commentaar om de deelnemers te motiveren tijdens hun tocht om het beest te temmen. Het parcours is over het algemeen verdeeld in vier verschillende fases, die elk een andere uitdaging vertegenwoordigen, variërend van fysieke tot mentale kracht. De Franse en Duitse versies zijn ook beschikbaar op het platform.

Ontdek ‘Ultimate Beastmaster’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top