Deze liedjes zijn beroemd geworden dankzij een film

Muziek | Van '(I've Had) The Time of My Life' tot 'Jump Around': sommige nummers werden hits dankzij een film waarin ze werden gebruikt. Pickx neemt je mee op een nostalgische trip en stelt je enkele van deze hits voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'(I've Had) The Time of My Life' in ‘Dirty Dancing’

In 1987 was '(I've Had) The Time of My Life' het best verkochte nummer in de Verenigde Staten maar ook in België, Nederland, Canada en Australië. Dit liedje werd door Franke Previte, Donald Markowitz en John DeNicola speciaal voor de film 'Dirty Dancing' geschreven en gezongen door Bill Medley en Jennifer Warnes. Het nummer won een reeks prijzen, waaronder een Oscar én een Golden Globe voor beste nummer en een Grammy voor beste popperformance met een duo. Het album waar dit nummer op stond werd zelfs een van de best verkochte aller tijden met meer dan 42 miljoen exemplaren.  Het nummer werd enkele keren gecoverd, onder meer door The Black Eyed Peas in 2010 onder de titel 'The Time (Dirty Bit)' op het album 'The Beginning'.

‘Dirty Dancing’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.



'Hound Dog' in 'Grease'

Ere wie ere toekomt: dit nummer werd oorspronkelijk uitgebracht door Big Mama Thornton in 1953, maar werd pas echt een groot commercieel succes toen Elvis Presley het nummer coverde. In 1978 beleefde het lied een revival toen het werd gebruikt in een grote dansscène in de film 'Grease', waarin Sandy (Olivia Newton-John) en Danny (John Travolta) hun beste beentje voorzetten. Het nummer werd zo deel van het Amerikaanse collectieve geheugen. Later werd het nummer door meerdere filmmakers opnieuw gebruikt, bijvoorbeeld in 'Forrest Gump', 'Lilo & Stitch', 'A Few Good Men' en 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull'.

Ontdek ‘Grease’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.



'Town Called Malice' in 'Billy Elliot'

In deze film maken we kennis met Billy Elliot (Jamie Bell), een Britse jongen die in de jaren 80 opgroeit in een gezin van mijnwerkers. Wanneer zijn broers en vader staken tegen de sluiting van hun mijn, kondigt Elliot aan dat hij graag wil balletdansen. Dit wordt hem niet in dank afgenomen. In de scène waarin hij dit nieuws vertelt en vervolgens wegloopt, weerklinkt het nummer 'Town Called Malice' van The Jam. We zien hoe hij op de maat van dit nummer zijn frustratie uit. Door de sublieme choreografie en de talentvolle kindacteur Jamie Bell werd dit nummer een grote hit.



'Jump Around' in 'Mrs. Doubtfire'

'Mrs. Doubtfire' groeide in de jaren 90 uit tot een kaskraker en dat is niet alleen de verdienste van de legendarische komiek Robin Williams. In één van de meest memorabele scènes zien we hoe Daniel Hillard (Robin Williams) met zijn kinderen en hun vriendjes danst op het nummer 'Jump Around' van House Of Pain op het verjaardagsfeestje van zijn zoon. Het nummer was nog relatief onbekend bij de release in 1992 maar zag zijn populariteit groeien na het succes van de film in 1993.

Ontdek ‘Mrs. Doubtfire’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 



'Stand By Me' in 'Stand By Me'

Dit nummer was al een grote hit toen Ben E. King het in 1961 uitgebracht, maar werd opnieuw populair toen het nummer een tweede leven kreeg op de soundtrack van de film 'Stand By Me' uit 1986. In deze film van regisseur Rob Reiner maken we kennis met vier jonge tieners die in 1959 op het platteland in Oregon wonen. Wanneer ze horen dat een dorpsgenoot is aangereden door een trein, gaan ze op zoek naar zijn lichaam. Tijdens hun reis leren ze elkaar beter kennen en ontdekken ze dat elk van hen een geheim met zich meedraagt. Deze coming-of-age-film toont de moeilijkheden waarmee tieners worden geconfronteerd. Hoewel 'Stand by Me' oorspronkelijk een liefdeslied was, gaf de aanwezigheid ervan in de film een diepere betekenis aan de band tussen de vier jongens. Na de release van de film bereikte de populariteit van het nummer opnieuw ongekende hoogtes.



Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top