Pickx Sports - XI of the Week (Challenger Pro League - speeldag 13)

Sport | Ook dit seizoen pakken we wekelijks uit met een Challenger Pro League 'Elftal van de Week'. Heel wat trainers, analisten, journalisten en 1B-volgers nomineren wekelijks de beste spelers van de speeldag en onze redactie stelt op basis van die info dan een XI samen.Op die manier proberen we bij Pickx Sports ook de voetballers van de vaak 'vergeten' CPL-competitie in de spotlights te zetten voor hun prestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In doel viel de keuze op Mike Penders. De aanvoerder van Jong Genk had een belangrijk aandeel in het 1-1 gelijkspel van zijn team tegen RFC Seraing. Penders kreeg maar liefst zeven pogingen van binnen zijn eigen zestien te verwerken; maar kon zes keer uitpakken met een prima reflex.

Enkel Marvin Tshibuabua kon Penders verschalken. De centrale verdediger was daarmee zowel offensief als defensief de uitblinker bij Seraing en kreeg daarom ook een plaatsje in ons elftal. De Fransman vormt een verdedigend trio met Jordan Renson (Patro Eisden) en Zech Medley (KV Oostende). Renson bevestigde in Lommel zijn goede vorm van de laatste weken én scoorde ook nog eens een belangrijke goal tegen z'n ex-ploeg. Medley imponeerde dan weer in het hart van de verdediging tijdens Club NXT - KV Oostende. Bryan Goncalvez (Beveren) werd ook genomineerd, maar viel net naast de basisploeg.

Centraal op het middenveld waren er - zoals wel vaker - heel wat spelers genomineerd. Bij Beerschot speelde het duo Ryan Sanusi - Welat Cagro een prima partij terwijl ook Thomas Claes (Jong Genk), Shion Homma (Club NXT), Hakim Sahabo (SL16 FC), Tristan Degreef (RSCA Futures) en Guillaume De Schryver (SK Deinze) genoemd werden als kandidaten voor ons XI. Maar uiteindelijk werden Lennard Hens (Dender) en Teo Quintero (SK Deinze) in de basis gedropt. Hens gaf twee assists tijdens Beveren - Dender en Quintero besliste de match in tegen Francs Borains.

Links kon Nilson Angulo niet ontbreken na zijn twee goals én een assist voor RSCA Futures bij Zulte Waregem; rechts kon Tom Reyners zich wederom in ons elftal voetballen met een sterke prestatie (met onder meer een goal en een assist) tegen RFC Luik.

Ook ons trio voorin toonde zich bijzonder belangrijk én efficiënt. Anthony Limbombe scoorde 2x tegen Dender en leverde ook nog eens de assist af voor de 2-1 van Ismaheel; Soufiane Benjdida forceerde als invaller de wedstrijd tussen Lierse en SL16 FC door 2x te scoren voor de jonge Luikenaars en ook Victor Barbera was met een doelpunt en heel wat gevaarlijke acties cruciaal voor Club NXT. Anis Hadj Moussa (Patro Eisden) haalde de final cut net niet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top