Dylan De Belder duikt weer op bij Deinze: "Wilde me van m'n beste kant laten zien na enkele moeilijke maanden"

Sport | SK Deinze won zaterdag met 0-1 op het veld van Francs Borains en mag zich zo - samen met Beerschot - dé winnaar van het weekend noemen. Meteen een mooie binnenkomer voor kersvers T1 Hans Somers; al moest de nieuwe coach van de Tigers op de ladder van gelukzaligheid toch zeker nog één iemand laten voorgaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Want na meer dan een half jaar zonder competitievoetbal, mocht Dylan De Belder zich eindelijk weer voetballer noemen. De 'all-time topschutter' van 1B verdween in de zomer totaal van de radar bij Deinze en haalde dit seizoen geen enkele keer de selectie van Marc Grosjean. Maar nu de Luikse coach aan de kant werd geschoven en Hans Somers de sportieve knopen doorhakt, werd de verloren zoon bij de eerste gelegenheid prompt weer opgevist.

Gemis

De Belder stond mee op het wedstrijdblad voor de match tegen Francs Borains en kreeg iets na het uur zelfs zijn eerste speelminuten. We polsten bij de voormalige spits van onder meer Lommel, Lierse en Cercle Brugge wat er door zijn hoofd ging toen hij in minuut 62 Jellert Van Landschoot mocht vervangen. "Het deed me echt enorm veel deugd om weer op het veld te staan", glundert De Belder nog na. "Ik had sinds mei geen officiële wedstrijd meer gespeeld en ik heb in die periode nadien het voetbal echt hard gemist."

Dat bleek ook uit zijn spel. De Belder was meteen enorm gretig en liep al snel tegen een gele kaart aan; zes minuten voor tijd was zijn sportieve reanimatie helemaal een feit met een assist bij de winninggoal van Quintero. "Na enkele moeilijke maanden wilde ik mij natuurlijk van m'n beste kant laten zien bij de nieuwe coach", erkent de aanvaller. "Ik wilde offensief iets extra brengen en probeerde met heel wat drive het team te helpen. Dat betaalde zich tegen het einde van de match uit met het verlossende doelpunt van Quintero. Een geweldig moment! Ik had me geen betere terugkeer kunnen wensen."

Toevoeging

De inmiddels 31-jarige De Belder hoopt alvast dat hij de lijn van zijn eerste wedstrijd kan en mag doortrekken. "Ik wil tonen dat ik iets toe kan voegen aan dit team. Ik heb in mijn carrière altijd veel goals gescoord en ik wil dat ook de komende maanden weer doen. Ik hoop dat ik zo weer spelplezier zal vinden en dat ik met doelpunten, assists en goede acties wedstrijden kan winnen voor mijn team."

En die doelpunten zullen welgekomen zijn voor Deinze; want het nummer drie uit de stand kon dit seizoen nog maar 17x scoren in 13 wedstrijden. Slechts vier teams scoorden in de eerste dertien duels minder goals. Daartegenover staat wel dat Deinze de op een na beste defensie van de reeks heeft (13 tegengoals tegenover 10 voor Beerschot).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top