Slechtste reeks ooit in geschiedenis van tweede klasse: Francs Borains 9(!) wedstrijden op rij niet gescoord

Sport |

Wat is er aan de hand met promovendus Francs Borains? De Henegouwse club was het seizoen goed begonnen, maar is er in de laatste 9(!) wedstrijden niet meer in geslaagd om een doelpunt te scoren. Het breekt zo het officiële diepterecord van Racing Mechelen uit 2015, dat 8 wedstrijden op rij niet kon scoren (en met jeugdspelers moest aantreden omwille van financiële problemen).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Soms zijn statistieken sprekend, andere keren doen ze ons versteld staan. De statistiek van Francs Borains, dat nu al 9 wedstrijden op rij niet kon scoren, is er eentje uit die laatste categorie. De promovendus begon immers goed aan het seizoen, met zeges tegen Zulte Waregem, RSCA Futures en Lierse Kempenzonen. Eind september begon de motor echter te sputteren en konden de troepen van trainer Arnauld Mercier geen énkel doelpunt meer maken.

3-0 nederlaag tegen Lommel SK, 0-2 nederlaag tegen RFC Seraing, 1-0 nederlaag tegen Club NXT, 0-0 gelijkspel tegen Patro Eisden, 3-0 nederlaag tegen SK Beveren, 3-0 in de beker van België tegen STVV, 2-1 winst tegen SL16 (maar 2 owngoals van de bezoekers), 1-0 nederlaag tegen KV Oostende en afgelopen weekend 0-1 nederlaag tegen KMSK Deinze.

Diepterecord van Racing Mechelen uit 2015

Trainer Arnauld Mercier moest het gelag betalen voor de reeks van 9 wedstrijden op rij zonder doelpunten gescoord. Een absoluut diepterecord in de geschiedenis van de tweede klasse, dat tot dusver op naam stond van Racing Mechelen in 2015. Zij belandden in financiële moeilijkheden, brachten jeugdspelers tussen de lijnen en eindigden het seizoen met 8 wedstrijden op rij zonder doelpunten.

Het voelt nochtans vreemd om de statistieken van Borains naast die van het toenmalig noodlijdend Racing Mechelen te plaatsen: 2-0 nederlaag tegen KSK Heist, 0-2 nederlaag tegen KSV Roeselare, 2-0 nederlaag tegen ASV Geel, 0-6 nederlaag tegen Lommel United, 9-0 nederlaag tegen Virton, 0-3 nederlaag tegen RAEC Mons, 5-0 nederlaag tegen Seraing United en 0-5 nederlaag tegen AFC Tubize.

SK Beringen Heusden-Zolder

Enkel SK Beringen Heusden-Zolder heeft officieel 11 wedstrijden op rij zonder doelpunt (in 2006), maar het betreft forfaitnederlagen omwille van een faillissement halverwege het seizoen en alle uitslagen van de club werden geschrapt.

Het is nog maar de vraag hoe het nu verder moet met de Henegouwse club… Mercier werd vervangen door Sébastien Grandjean, maar afwachten of hij de club naar een veiligere plaats kan loodsen in het klassement. Borains staat momenteel één punt boven de degradatieplaatsen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top