Felice Mazzu en Charleroi krijgen wat ademruimte onderaan het klassement

Sport | De vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt achter ons, dus is het tijd voor ons verdict. Wekelijks kiest Pickx er de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Felice Mazzu

Charleroi maakt een meer dan moeilijk seizoen door in de Jupiler Pro League. Zozeer zelfs dat de eens zo zeker plaats van coach Felice Mazzu de laatste tijd in het gedrang kwam, na drie opeenvolgende verlieswedstrijden en een weinig benijdenswaardige plaats in de degradatiezone.

Maar dit weekend toonden de Carolo’s dat ze nog steeds als één blok achter hun coach staan door een fel bevochten overwinning binnen te halen tegen een ploeg die er nog slechter voor staat: KVC Westerlo. De drie invallers wisten elk hun naam op het scorebord te schrijven. Van slimme wissels gesproken…

 Doelpunt van het weekend: Hayao Kawabe

Kawabe is al sinds het begin van dit seizoen de chou van Carl Hoefkens. De spelverdeler van Standard Luik heeft zijn ploeg al meermaals weten te redden in de Jupiler Pro League. Zaterdag vond hij tegen KRC Genk halfweg de tweede helft de weg naar het doel met een knaller van formaat, het enige doelpunt van de wedstrijd. De Japanner maakte met een volley gretig gebruik van de perfecte aanzet van Cihan Canak. De drie punten waren broodnodig als Standard in de top zes wil belanden.

 Cijfer van het weekend: 15

De eerste helft van het Belgische kampioenschap is achter de rug. Nu blijven er voor elke ploeg nog vijftien wedstrijden over in de klassieke fase, en er beginnen zich al enkele tendensen af te tekenen. Union Sint-Gillis staat met stip op kop en is topfavoriet om dit jaar de titel te winnen. Anderlecht en Gent, die momenteel mee op het podium staan, hebben echter de nodige slagkracht in huis om het Union nog knap lastig te maken. Is dit het jaar van de waarheid of grijpen de Brusselaars er opnieuw net naast?

Net onder de podiumplaatsen vinden we Antwerp, KRC Genk en de Brugse ploegen terug. Zij wisten de meubelen te redden na een minder dan ideale seizoensstart. Blauw-zwart moet nog vechten voor een plekje in de Champions Play-offs. Een verrassende smaakmaker is momenteel Cercle Brugge, de outsider die mooi geparkeerd staat op de vierde plaats. Standard, dat momenteel achtste staat, zou ook nog verrassend uit de hoek kunnen komen in de tweede helft van het seizoen.

Onderaan het klassement staat nog niets in steen gebeiteld. KV Kortrijk is momenteel nog de rode lantaarn, maar zij hebben maar zeven punten achterstand op de twaalfde plaats van Charleroi. RWDM, dat net voor de Carolo’s staat, is ook verre van veilig. Zeker omdat AS Eupen, OHL en KVC Westerlo vast hun laatste woord nog niet gezegd hebben.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top