Seizoensrecord Beerschot en RSCA Futures blijft overeind: geen zesde wedstrijd op rij zonder nederlaag voor Dender

Sport |

FCV Dender EH is er afgelopen weekend niet in geslaagd om de langst aaneengesloten reeks zonder nederlaag dit seizoen te evenaren. Door de nederlaag op bezoek bij SK Beveren blijven te troepen van Timmy Simons steken op vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste nederlaag in competitie van FCV Dender EH dateerde al van 1 oktober, toen de Oost-Vlamingen het bezoek kregen van Jong Genk. Een vroeg doelpunt van Karetsas en een rode kaart voor Hens legden die wedstrijd al snel in een definitieve plooi. Al Mazyani en Mirisola diepten toen de score uit tot 0-3, Dony scoorde de eerredder: 1-3.

Sindsdien slaagde trainer Timmy Simons erin zijn troepen naar drie zeges en twee gelijke spelen te coachen. Op bezoek bij RFC Seraing (1-3) en Beerschot (0-1) werd gewonnen, in eigen huis werd Club NXT (2-0) in bedwang gehouden. De wedstrijden tegen KMSK Deinze (1-1) en KV Oostende (1-1) eindigden op een gelijkspel.

Volgende kanshebbers zijn SK Beveren en KV Oostende

Afgelopen weekend kreeg Dender de kans om het seizoensrecord van Beerschot en RSCA Futures te evenaren. Zij bleven eerder dit seizoen zes wedstrijden op rij ongeslagen. De verplaatsing naar SK Beveren was echter niet evident. Al na 15 minuten kreeg de thuisploeg een strafschop (1-0), enkele minuten later verdubbelde Beveren de score. In de tweede helft bediende Hens twee ploegmaats (Nsimba en Akman) en kwam FCV Dender EH langszij. Amper vier minuten na die gelijkmaker legde penaltyscorer Limbombe de eindstand vast (3-2) met zijn tweede van de avond.

Niet toevallig was de zege tegen FCV Dender EH de vijfde wedstrijd op rij zonder nederlaag voor SK Beveren. Ze maken dus, net als KV Oostende, kans om volgende week het seizoensrecord te evenaren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.