De toekomstige Rode Duivels: Brad Manguelle toont zich nu al op hoog niveau

Sport | De redactie van Pickx werpt elke week de blik op een jong voetbaltalent dat in de toekomst mogelijk een rol zal spelen bij de Rode Duivels. Vandaag is het de beurt aan Brad Manguelle.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk heeft een zeer goede jeugdopleiding. De Limburgers zetten nog meer in op de doorstroming van de eigen jeugd en Brad Manguelle is een van de talenten waar ze heel erg op rekenen. In december 2022 kreeg hij op 15-jarige leeftijd zijn eerste profcontract. De club gelooft heel erg in de speler die ze voordien op zijn 11de wegplukten bij Woluwe-Zaventem. De afgelopen jaren maakten Manguelle heel wat indruk op de velden van de Jos Vaessen Academy.

Ervaring opdoen in de Challenger Pro League

Manguelle wordt aanzien als een toptalent en op zijn 15de -hij werd onlangs 16 jaar- groeide hij al uit tot een vaste waarde bij Jong Genk. Zij komen uit in de Challenger Pro League en Manguelle doet daar al op zeer jonge leeftijd heel veel ervaring op. Jos Daerden is werkzaam binnen de jeugdafdeling van KRC Genk en ziet dat Manguelle, net als de andere talenten, veel kan leren in de Belgische tweede klasse.

"Die gasten moeten nu elke week op de tippen van hun tenen voetballen, terwijl ze het in de jeugdreeksen soms iets te makkelijk hadden. Kijk naar Brad (Manguelle, 15, nvdr.) en Josué (Kongolo, 17, nvdr.) bijvoorbeeld, ons duo centraal achterin. Als zij tegen Zulte Waregem spelen, moeten ze opboksen tegen Jelle Vossen en Zinho Gano”, zei hij aan Het Belang van Limburg.

Naam gemaakt in Europa

Manguelle maakte ook al naam in Europa. Hij maakte immers op zijn 14 jaar, 10 maanden en 8 dagen zijn debuut in de UEFA Youth League. Daarmee was hij de derde jongste speler die zijn debuut maakte in het Europese jeugdtoernooi. Zeg maar de Champions League van de U19. Enkel Sverre Halseth Nypan (Rosenborg, 14 jaar, 9 maanden en 11 dagen) en Youssouf Moukoko (Borussia Dortmund, 14 jaar, 9 maanden en 28 dagen) waren nog jonger.

De speler is met zijn 1m85 goed gewapend om het te maken als centrale verdediger. Daarnaast is hij ook voetballend sterk en heeft hij ook de nodige snelheid. Manguelle maakt deel uit van de Belgische U17. Als hij de komende jaren stappen voorwaarts blijft zetten en weet door te breken bij Racing Genk, mag hij uiteraard dromen van de Rode Duivels. Die weg is nog zeer lang, maar het potentieel is alvast heel erg aanwezig.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top