Romelu Lukaku overtreft Lewandowski en richt zijn vizier op het wereldpodium

Sport |

Romelu Lukaku, die in één helft liefst vier doelpunten maakte tegen Azerbeidzjan in de EK-kwalificatiewedstrijd van zondagavond, blijft internationale records breken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

83 goals in 113 optredens: Lukaku is de onbetwiste doelpuntenkoning van de Rode Duivels. Zijn vier goals tegen Azerbeidzjan op zondagavond hebben de gigantische voorsprong tussen de all-time topscorer van ons nationale team en zijn naaste uitdagers verder vergroot: Eden Hazard (33), Bernard Voorhoof (30) en Paul Van Himst (30) komen zelfs niet in de buurt. Ondanks het feit dat hij tegenwoordig veel meer wedstrijden speelt, blijft de aanvaller van AS Roma zijn grenzen verleggen. Zozeer zelfs dat hij zojuist een plaatsje op het podium van Europese topscorers heeft ingenomen, en ook razendsnel de top-10 van de wereld aan het beklimmen is.

Achtervolging op Cristiano Ronaldo

Met zijn prestatie op de laatste dag van de kwalificaties in het Koning Boudewijnstadion heeft Big Rom niemand minder dan Robert Lewandowski (81 doelpunten) ingehaald. Daardoor staat de Belg nu nog maar één doelpunt achter de Hongaarse legende Ferenc Puskás op de Europese ranglijst. In de komende maanden zou Romelu Lukaku de officiële tweede moeten worden op de lijst van Europese topscorers. De eerste plaats daarentegen ligt nog niet meteen binnen bereik: de grote Cristiano Ronaldo is daar nog steeds alleenheerser met 128 doelpunten.

Hoewel het moeilijk zal worden om de Portugees te overtreffen, is het niet onmogelijk aangezien onze landgenoot pas 30 jaar oud is – acht jaar jonger dan Ronaldo. Op de wereldranking werden intussen wel al Neymar, Godfrey Chitalu, Robert Lewandowski en Ali Mabkhout gepasseerd door de bij Sporting Anderlecht opgeleide centrumspits. Ook Ferenç Puskás (84), Mokhtar Dahari (89) en Sunil Chhetri (92) zullen hun voorsprong op Lukaku wellicht niet lang meer behouden.

Het wereldpodium ligt dan in zijn vizier. Lionel Messi, goed voor 106 doelpunten en zes jaar ouder dan Lukaku, kan snel tweede worden door Ali Daei (109) uit Iran te verslaan. De Belgische topspits krijgt dus de zware taak om de twee beste spelers van de 21e eeuw te achtervolgen – en misschien ooit van zich af te schudden. Zo ver zijn we natuurlijk nog niet, maar geen uitdaging blijkt te groot voor onze voetballegende, die nu al zijn stempel al heeft gedrukt op de sportgeschiedenis van ons land.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top