FC Barcelona kan zich om deze reden geen misstap veroorloven tegen FC Porto

Sport | In de UEFA Champions League nadert de groepsfase stilaan zijn einde. De vijfde speeldag staat op het programma. Voor een aantal ploegen is dat een zeer belangrijke speeldag. Zo is er onder meer het belangrijke duel tussen FC Barcelona en FC Porto.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de groep van Royal Antwerp FC, dat zijn laatste waterkans moet grijpen tegen Shakhtar Donetsk, is het nog spannend. FC Barcelona telt net als FC Porto 9 punten na vier speeldagen. Het is een duel om de eerste plaats in Catalonië, maar beiden mogen ook niet verliezen.

Alle druk bij FC Barcelona

Donetsk hoopt immers met een driepunter tegen Antwerp weer voluit mee te doen voor overwintering in de Champions League. De Oekraïners hebben immers 6 punten. De vijfde speeldag is dus cruciaal in deze poule. Alle druk ligt bij FC Barcelona, waar ze het geld nodig hebben en waar ze Europees weer willen aanknopen met de successen van jaren geleden.

In Groep E zijn er ook nog drie ploegen in de running voor de eerste twee plaatsen. Atlético Madrid (met Axel Witsel) staat eerste met 8 punten, maar zij staan voor een verraderlijke verplaatsing naar Rotterdam, waar ze Feyenoord (6 punten) moeten bekampen. De Nederlanders mogen niet verliezen, anders is Atlético Madrid weg. Ook Lazio (7 punten) kan dan zekerheid verschaffen over een kwalificatie voor de volgende ronde als het wint van Celtic. Als Feyenoord wint, dan wordt alles pas beslist op de laatste speeldag. Aan spanning dus geen gebrek.

AC Milan en Newcastle aan zet

De spannendste groep is voorlopig Groep F. PSG (6 punten) ontvangt Newcastle United (4 punten), ook wel smalend Qatar-Saoedi-Arabië genoemd vanwege de buitenlandse eigenaars. AC Milan (5 punten) ontvangt leider Borussia Dortmund (7 punten). De druk ligt vooral bij AC Milan en Newcastle United. Zij mogen absoluut niet verliezen. De kans bestaat dat alles is beslist na de vijfde speeldag, maar het is ook mogelijk dat de vier ploegen pas op de laatste speeldag zullen uitmaken wie verder mag gaan op het kampioenenbal.

In Groep G zijn Manchester City en RB Leipzig zeker van de volgende ronde. De twee gaan enkel nog uitmaken wie nummer één wordt in de poule. Man City, met Jérémy Doku, telt 12 punten, het Leipzig van Loïs Openda heeft 9 punten. Zij moeten al voor een enorme stunt gaan zorgen in Engeland. Young Boys Bern en Rode Ster Belgrado tellen 1 punt en vechten voor de derde plaats en een ticket voor de Europa League.

Geniet helemaal gratis van de geweldige Multi Live-ervaring!

Op woensdag 29 november zal de Multi Live niet enkel te zien zijn op Pickx+ Sports 1 voor abonnees met een van de tv-opties waar de zender in inbegrepen is, maar ook op de open zender Pickx Live. Daar kan elke abonnee van Proximus de Multi Live helemaal gratis bekijken en zo de spanning in de UEFA Champions League van op de eerste rij volgen.

Het programma van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 28 november

Woensdag 29 november

Volg 100% van de UEFA Champions League op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-opties Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top