Erik ten Hag en Manchester United blijven op de dool

Sport |

Manchester United en Erik ten Hag werden woensdagavond opnieuw een teleurstelling rijker toen ze op de vierde speeldag van de Champions League-groepsfase de boot ingingen tegen FC Kopenhagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zal Erik ten Hag de storm doorstaan? Naarmate de maanden verstrijken, worden de donkere wolken boven Old Trafford steeds donkerder. De meest succesvolle club in het Engelse voetbal zit al enkele jaren in het sukkelstraatje. Sinds het vertrek van de legendarische manager sir Alex Ferguson in 2013 is de club steeds verder afgegleden. En met de uitschakeling in de groepsfase van de Champions League in het verschiet, is er niet meteen zicht op beterschap.

Cruciale rode kaart

Het lot van de Nederlandse coach lijkt onzekerder dan ooit. Ten Hag keek woensdagavond met lede ogen aan hoe de Denen een van de grootste thuisoverwinningen in hun geschiedenis boekten. De Mancunians dachten aanvankelijk dat ze een rustige avond zouden beleven na de tweeklapper van Rasmus Højlund, totdat bij een Manchester United-speler andermaal het licht uitging.

Dit keer was het Marcus Rashford die zijn teamgenoten in de steek liet toen hij zijn noppen op de enkel van zijn tegenstander plantte en van het veld gestuurd werd. Kopenhagen maakte vervolgens nog voor het rustsignaal gelijk. Na de pauze deed Bruno Fernandes de Engelse hoop op een zege nog even opflakkeren, maar in het slot gingen de Denen op en over Man U.

Door hun nederlaag in het kampioenenbal staan de Mancunians nu op de laatste plaats in hun groep, terwijl hun achtste plaats in de Engelse Premier League evenmin tot optimisme stemt. Vorig seizoen redde Manchester United de eer door de League Cup te winnen en een 'bevredigende' vierde plaats te behalen. Waarnemers hadden echter al gewezen op het weinig aantrekkelijke spel van de Red Devils.

Daarbovenop wordt de club geplaagd door de affaires Sancho, Greenwood en Antony, maar ook door blessures en de talloze geruchten over een verkoop. Een vroege uitschakeling in een haalbare Champions League-poule zou het aangetaste imago van deze ploeg nog verder kunnen schaden, en misschien wel het vertrek kunnen inluiden van Ten Hag.

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand zendt Pickx+ een wedstrijd uit van deze competitie. De zenders Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. De Pickx+ zender is beschikbaar bij Proximus Pickx in de tv-opties Pickx+, Pickx Sports, Pickx Mix, Pickx All Stars en Pickx All Stars & Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top