Romelu Lukaku wil tegen Lazio ook de keizer van Rome worden

Sport | In de Serie A maken ze zich klaar voor de Romeinse derby tussen Lazio en AS Roma. Voor Romelu Lukaku is dit een uitgelezen kans om zich nog meer in de harten van de AS Roma-fans te spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter en Juventus domineren voorlopig de Italiaanse competitie, maar daaronder is er een stevige strijd bezig voor de Europese plaatsen. AS Roma staat 7de met een 17 op 33, Lazio 10de met 16 op 33. Het duel tussen de twee stadsgenoten is dus van groot belang. Romelu Lukaku zal zijn eerste Romeinse derby afwerken. Hij maakte met Inter al genoeg derby’s mee tegen AC Milan, dus hij zal niet onder de indruk zijn.

Romelu Lukaku kreeg vaak de kritiek dat hij tegen topclubs niet bepalend genoeg is. In Italië kan die statistiek de prullenbak in. Hij speelde voor Inter en AS Roma tegen Lazio, Inter, Juventus, AC Milan, AS Roma en Napoli 39 duels en daarin wist hij 16 keer te scoren en 6 assists uit te delen. Tegen Lazio was hij met Inter goed voor 2 goals en 3 assists in 6 confrontaties.

Lukaku zeer goed bezig

Lukaku is enorm goed begonnen aan zijn passage bij AS Roma. De Italiaanse topclub won afgelopen weekend met 2-1 van Lecce en ‘Big Rom’ scoorde in de 94ste minuut de winnende goal. Zo werd hij alsnog de held, nadat hij in het begin van de wedstrijd voor het eerst in 6 jaar nog eens een strafschop had gemist. AS Roma is goed bezig en won 4 van zijn laatste 5 duels.

Lukaku heeft een groot aandeel in de stijging van de Romeinen in het klassement. Met 6 goals in 9 wedstrijden steekt hij in bloedvorm. Daarmee is hij de nummer twee in de topschutterslijst. Enkel ex-ploegmaat Lautaro Martinez doet beter met 12 doelpunten in 11 wedstrijden. Kan Lukaku ook tegen Lazio bepalend zijn?

AS Roma wil iets rechtzetten tegen Lazio

AS Roma wil uiteraard zich als 'de ploeg van de stad' profileren. Als ze winnen, zetten ze Lazio op vier punten en brengen ze ook een einde aan de reeks van twee opeenvolgende zeges van Lazio in de Romeinse derby. Bij de troepen van José Mourinho kijken ze uiteraard naar Lukaku, die in enkele maanden tijd is uitgegroeid tot dé bepalende speler bij de club.

Als 'Big Rom' AS Roma voor het eerst sinds maart 2022 naar een zege in de stadsderby weet te loodsen, zal hij door Italiaanse media en Roma-fans snel uitgeroepen worden tot de volgende keizer van Rome...

Het programma van de 12de speeldag van de Serie A op Eleven Sports

Zaterdag 11 november

Zondag 12 november

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top