Johan Bakayoko maakt indruk met eerste goal ooit in de Champions League

Sport | De 20-jarige Johan Bakayoko scoorde voor het eerst in de Champions League. Met PSV ging hij op bezoek bij RC Lens en de partij eindigde op 1-1. Is dit het startschot van een mooie carrière van de Rode Duivel in de meest prestigieuze Europese competitie?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Johan Bakayoko heeft stilaan een patent op mooie doelpunten, dat bewees hij al vaak in de Eredivisie. Dinsdagavond liet hij zijn geweldige dribbel en schot ook bewonderen op het kampioenenbal. Het Belgische toptalent bewees dat hij het potentieel heeft om op een dag bij een Europese topclub te spelen.

Doelpunt à la Arjen Robben

Afgelopen weekend scoorde Bakayoko nog op gelijkaardige wijze tegen Fortuna Sittard. Tegen RC Lens pakte hij weer uit met zijn favoriete actie. De voormalige jeugdspeler van Anderlecht en Club Brugge sneed naar binnen om dan met links overhoeks de bal op prachtige wijze in doel te trappen. Het is stilaan zijn handelsmerk geworden.

Op de sociale media trokken de fans al meermaals de vergelijking met Arjen Robben. Dit clubicoon van PSV had in het verleden ook een patent op dergelijke treffers. Uiteraard stoppen daar de vergelijkingen, want Robben groeide nadien uit tot een speler van wereldklasse bij Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Robben speelde op zijn 20ste al in de Premier League bij Chelsea. Bakayoko heeft dus nog een hele weg af te leggen.

Op weg naar de Europese top

Bakayoko bleef alvast rustig omtrent de vergelijking met Robben. "Neen, de nieuwe Robben ben ik niet direct", lachte hij na de match tegen RC Lens voor camera's. Jan Vertonghen was te gast bij Proximus en hij had alvast lof voor zijn ploegmaat bij de Rode Duivels. "Naast snelheid en kracht is hij ook zeer volwassen. Hij heeft dan ook alles om het te maken tot de internationale top."

De kans is echter bijzonder groot dat Bakayoko in de zomer een volgende stap gaat zetten. Heel wat Engelse en andere buitenlandse ploegen aasden op zijn diensten. PSV wist hem echter aan boord te houden en een verbeterd contract te laten ondertekenen. Bakayoko heeft met de Champions League en het EK 2024 alvast de nodige podia waar hij zijn talent de komende maanden kan laten zien.

Het programma van speeldag 3 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 25 oktober

Volg de derde speeldag van de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports. Eén keer per maand zendt Pickx+ een wedstrijd uit van deze competitie. De zenders Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top