Bertaccini (RFC Luik) breekt meteen competitierecord bij rentree in 1B: "Nu wil ik ook topschutter worden"

Challenger Pro League | Adriano Bertaccini is een van dé CPL-revelaties van het seizoensbegin. De spits van RFC Luik scoorde al 7x in evenveel matchen en is daarmee afgetekend topschutter. Dankzij zijn meest recente goal tegen Lommel SK is hij nu ook de speler die in de langste reeks opeenvolgende wedstrijden een doelpunt wist te scoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 23-jarige Italo-Belg scoorde tegen Lommel in de zesde opeenvolgende wedstrijd en brak daarmee het competitierecord van ex-1B coryfeeën Leonardo Rocha, Igor De Camargo en Dante Vanzeir. Rocha (toen bij Lommel) en De Camargo (toen bij KV Mechelen) scoorden in 2018-2019 in vijf opeenvolgende wedstrijden en Vanzeir deed dat kunstje in 2020-2021 maar liefst 2x over bij Union. Maar in de zesde wedstrijd zweeg het kanon dan plots.

Snelle aanpassing

Er leek dan ook een vloek te liggen op de zesde wedstrijd, maar daar maakte Bertaccini nu dus vlotjes komaf mee. De aanvaller scoorde sinds speeldag 2 telkens minstens één goal en mag zich nu dus de trotse eigenaar van een competitierecord noemen. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zoiets zo snel voor elkaar zou krijgen", vertelt de kersverse recordhouder aan onze redactie. "Toen ik deze zomer in Luik toekwam (Bertaccini kwam over van Thes Sport, red.), had ik het tijdens de voorbereiding aanvankelijk een beetje moeilijk. Ik moest me nog wat aanpassen aan het team en het team moest mijn manier van spelen nog wat leren kennen, maar al vrij snel pasten de puzzelstukjes in elkaar en raakten we op elkaar afgestemd."

Na zijn korte aanpassingsperiode ontpopte Bertaccini zich dan ook al snel tot dé doelpuntenmachine die hij ook vorig seizoen bij Thes al was. Toen scoorde hij maar liefst 27x in 1e Nationale, maar moest hij toch oudgedienden Jérémy Perbet en Teddy Chevalier voor zich dulden in de topschutterslijst. Na zijn sterke start bij Luik wil hij in het huidige seizoen opnieuw een gooi doen naar het topschutterskroontje, maar dan bij de profs. "Ik sta momenteel op kop in de ranking, dus ik wil natuurlijk heel graag topschutter worden. Met jongens als Vossen, Gano, Vetokele, Mertens, ... is de concurrentie natuurlijk niet mals. Maar ik wil er wel echt graag voor gaan ja."

Mikken op top zes?

Gezien de recente prestaties van Bertaccini én van zijn team lijken dat geen vage doelstellingen. Integendeel; Luik is na een moeizamere start helemaal onder stoom gekomen en kwam het afgelopen weekend zelfs de top vijf van het klassement binnen. Wordt er op Rocourt al gedroomd van de Promotion Play-offs (top 6) of meer?

"We begonnen aan het seizoen zonder echte doelstelling" aldus Bertaccini. "We wilden eigenlijk vooral ons plekje bij de profs opnieuw verzekeren. Maar we hebben de voorbije weken gemerkt dat we onze voet mogen zetten naast alle teams waar we al tegen speelden. Er zit enorm veel kwaliteit in onze ploeg en ik denk dat we toch in staat moeten zijn om ons te blijven meten met de beste teams."

Toch zullen Bertaccini en z'n teammaats de komende weken hun tenen mogen uitkuisen. Volgend weekend volgt er een uitmatch bij 'eeuwige rivaal' Patro Eisden (dat thuis al jaren geen competitiematch meer verloor) en daarna is er een uitje gepland naar de Elindus Arena van titelfavoriet Zulte Waregem. In Luik hopen ze alvast dat hun nieuwe held hen ook daar naar een goed resultaat zal loodsen... én dat hij daarmee terloops ook zijn nieuwe record kan uitbouwen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top