Kamal Sowah redt Standard en geeft ex-club de genadeslag

Jupiler Pro League | De achtste speeldag in de Jupiler Pro League ligt achter ons, tijd dus voor onze wekelijkse round-up van het weekend. Pickx Sports kiest de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Ross Sykes

Een verdediger die een keer scoort gebeurt wel vaker in het voetbal, maar een die twee goals in een duel scoort, dat is veel zeldzamer. Ross Sykes wist tegen Sporting Charleroi twee keer de bal tegen de netten te werken. Hij opende de score voor Union SG en bezorgde de Brusselaars de geruststellende 3-1. Sykes scoorde beide goals met het hoofd na een spelhervatting. Voor de Britse verdediger was dit een mooi moment nadat hij een hele tijd afwezig was door een blessure. Zijn eerste basisplaats van het seizoen was er dus een om niet snel te vergeten.

Het doelpunt van het weekend: Kamal Sowah

Standard begint stilaan op te schuiven in het klassement. Dat is mede dankzij de late transfers, die een grote kwaliteitsinjectie zijn voor de ploeg. Eén van die jongens is Kamal Sowah. De huurling van Club Brugge scoorde afgelopen weekend zijn tweede goal voor de Rouches. Ditmaal trof hij raak met een fraaie halve volley. Voor Sowah was het een mooi én speciaal moment, aangezien hij kon scoren tegen zijn ex-club Oud-Heverlee Leuven.

Het cijfer van het weekend: 0

KVC Westerlo was vorig seizoen een grote revelatie in de Jupiler Pro League, maar dit seizoen draait het vierkant. De Kemphanen wisten na 9 speeldagen voorlopig... 0 keer te winnen. Door de zege van KV Kortrijk zijn zij de enige ploeg die dit seizoen nog geen driepunter bij elkaar wist te sprokkelen. Trainer Jonas De Roeck pakte de afgelopen twee speeldagen weliswaar telkens een punt op het veld van Standard en KRC Genk, maar de druk begint toch toe te nemen. Een eerste zege is meer dan welkom.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top