Lepoint (Seraing) breekt record van 'oudste speler van de Challenger Pro League'

Sport | RFC Seraing boekte zaterdag een belangrijke 0-2 overwinning op het veld van Francs Borains. Aanvoerder Christophe Lepoint ging - zoals steeds - mee voorop in de strijd. Maar hoewel het teambelang altijd primeert bij de tweevoudige Rode Duivel, mag er ook wel eens stilgestaan worden bij een toch wel niet alledaagse persoonlijke prestatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lepoint brak namelijk het record van 'oudste speler van de Challenger Pro League'. De middenvelder was welgeteld 38 jaar, elf maanden en zes dagen oud toen hij het veld opstapte tegen Francs Borains en daarmee breekt hij het record dat Igor De Camargo in 2022 zette bij RWDM. De Braziliaanse Belg (ook al een ex-Rode Duivel) was tijdens zijn laatste match in de reguliere 1B-competitie 38 jaar, elf maanden en vier dagen oud.

1. Christophe Lepoint (Seraing): 38j, 11m, 6d*
2. Igor De Camargo (RWDM): 38j, 11m, 4d
3. Guillaume Gillet (Beveren): 38j, 1m, 8d
4. Cédric Fauré (Antwerp): 38j, 0m, 12d
5. Clément Tainmont (Francs Borains): 37j, 6m, 21d*

* dit seizoen actief in de CPL

Het volgende record waar Lepoint naar op jacht mag, is dat van oudste doelpuntenmaker in 1B. Dat rijft hij natuurlijk sowieso binnen als hij dit seizoen nog een goal maakt. Ook daar kan hij Igor De Camargo onttronen. De aanvaller was 38 jaar, tien maanden en acht dagen oud toen hij de openingsgoal scoorde in RWDM - Virton (2022).

In dat klassement kwam Wouter Corstjens trouwens de zesde plaats wegkapen met z'n goal tegen SL16. De aanvoerder van Patro Eisden was vrijdag 36 jaar, 7 maanden en 16 dagen oud. Om de top vijf binnen te raken, moet hij tegen het einde van het seizoen nog eens scoren. Flavien Le Postollec bekleedt momenteel die plek dankzij een goal op z'n 37e (en 27 dagen) in Deinze - RWDM (2021).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top