Nu al minstens evenveel owngoals gemaakt in 1B dan in zes van de zeven afgelopen CPL-seizoenen

Challenger Pro League | Zowel Beerschot als Lierse konden dit weekend al een punt uit de brand slepen dankzij een owngoal van de tegenstander. Bij Beerschotopponent KV Oostende wipte Medley de 1-1 over zijn eigen goalie terwijl Moutha-Sebtaoui bij RSCA Futures op een nog ongelukkigere manier voor de 3-3 zorgde tegen Lierse. Het waren meteen al de zevende en de achtste owngoal van het seizoen; en dat pas na zeven speeldagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daarmee werden er dit seizoen al minstens evenveel owngoals gescoord dan in zes van de zeven voorgaande seizoenen (over het hele seizoen). In die seizoenen speelden er wel minder teams in 1B waardoor er ook minder wedstrijden én dus minder 'kansen' op owngoals waren; maar desalniettemin is het toch opvallend dat er dit seizoensbegin zo vlot gescoord wordt tegen de eigen doelman.

Enkel in het seizoen 2021-2022 waren er nog meer pechvogels. Toen werden er over het hele seizoen 13 owngoals gescoord. In de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 werden dan weer de minste owngoals gescoord (4).

En hoewel Lierse en Beerschot dit weekend eens aan de gelukkige kant van het veld stonden, zijn het net zij die - samen met KVC Westerlo - al de meeste owngoals scoorden sinds de start van 1B (2016). Het trio zit elk aan zes eigen doelpunten.

Bij Westerlo werden vier van de zes owngoals trouwens door twee spelers gescoord: Maxime Biset en Pietro Perdichizzi. Bovendien scoorden zij ook ook nog eens twee owngoals voor een ander team waarvoor ze al in 1B speelden. Voor Biset was dat Antwerp; Perdichizzi speelde nog een tijdje bij Union SG. Het duo is met vier eigen doelpunten koploper in de owngoalsranking (2016 - heden).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top