De hoek en de klappen... SK Beveren moet nu ook Corryn maandenland missen

Challenger Pro League | SK Beveren zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Na een teleurstellende transferzomer miste de vice-kampioen haar start van het nieuwe seizoen volledig waardoor SKB voorlopig in de buik van het CPL-klassement bengelt. Coach Wim De Decker zocht de voorbije weken naarstig naar een oplossing voor de tegenvallende prestaties, maar slaagde er vooralsnog niet in om een doorbraak te forceren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In zijn zoektocht naar de ideale elf kreeg De Decker nu nog een extra tegenslag te verwerken. Linkerwinger Alexander Corryn liep in de wedstrijd tegen RFC Luik namelijk een kruisbandblessure op. De 29-jarige flankspeler onderging de voorbije dagen enkele onderzoeken om de ernst van de blessure te bepalen en uit die tests bleek dat Corryn onder het mes moet met een maandenlange revalidatie tot gevolg.

Corryn was vorig seizoen een quasi onmisbare schakel in het elftal dat nipt naast de titel greep, maar moest in de eerste zes duels van het nieuwe seizoen toch stevig voor z'n plekje vechten. Corryn startte in vier van de zes duels, maar maakte slechts 2x de 90 minuten vol. Mathis Servais, Taofeek Ismaheel (die beiden wel aanvallender georiënteerd zijn) én een aangepaste startformatie bleken zijn voornaamste concurrenten te zijn.

SK Beveren had wel wat beter nieuws over aanvoerder Sheldon Bateau. De verdediger viel ook uit tegen Luik (verrekking), maar raakt mogelijk speelklaar voor de match tegen SK Deinze. Bateau zit alvast in de wedstrijdselectie van de Wase Leeuwen.

Vier afwezigen bij Deinze

Maar ook bij de Tigers van SK Deinze is er heel wat blessureleed. Jannes Vansteenkiste (kruisbanden), Jur Schryvers (kruisbanden), Laurent Lemoine (hamstring) en Marselino Ferdinan (hamstring) werken verder aan hun revalidatie. Geen van hen zal op het wedstrijdblad staan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top