Deze Brusselaar mag alweer vertrekken bij Phoenix Suns alvorens hij was begonnen

Basketbal | Afgelopen woensdag moest de Brusselse basketster Toumani Camara vertrekken bij de Phoenix Suns. Hij zal verkassen naar de Portland Trail Blazers. Onze landgenoot maakt deel uit van een grootscheepse deal tussen de twee teams, waarbij verschillende sterspelers betrokken zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een basketbalspeler in de NBA heeft weinig zeggenschap over zijn toekomst, enkel wanneer hij zijn contract tekent of wanneer je zo'n grote naam bent dat de franchises jouw stem niet kunnen negeren. Dat heeft ook onze landgenoot Toumani Camara ondervonden.  Hij werd in juni door de Suns gekozen in de draft, overtuigde ook in de Summer League, maar kreeg nu te horen dat hij zijn koffers mag pakken richting Portland.

Ruilhandel

Camara is een van de betrokkenen in een grote ruilhandel tussen drie teams. Damian Lillard wilde graag Portland verlaten om elders zijn kampioenschapsring te behalen. Bij zijn oorspronkelijk team kreeg hij daarvoor niet genoeg kansen en ondersteuning.

Uiteindelijk werd er een deal op poten gezet waarbij Lillard de overstap kan maken naar Milwaukee Bucks, waar de All-Star samen met Giannis Antetokounmpo een gouden tandem mag gaan vormen. In ruil krijgt Portland Jrue Holiday (Bucks), Deandre Ayton (Suns) en Toumani Camara (Suns). Daarbovenop krijgt Portland de eerste keuze van de Bucks uit de NBA-draft van 2029. Ten slotte krijgen de Phoenix Suns Grayson Allen, Jusuf Nurkic, Nassir Little en Keon Johnson als compensatie voor de transfer van DeAndra Ayton en Camara.

Kansen?

Dit handjeklap tussen de drie teams kan kansen scheppen voor enkele spelers die momenteel in het vagevuur zitten. We denken bijvoorbeeld aan Deandre Ayton. De verwachtingen na de NBA-draft in 2018 lagen hoog: deze jongeman zou het helemaal maken, zei de toenmalige teammanager Ryan McDonough. Die verwachtigen loste hij maar ten dele in. Hij speelde weliswaar een sleutelrol in de NBA-finales van 2021, maar stelde sindsdien teleur met zijn prestaties. De ontevredenheid kwam tot een hoogtepunt bij Game 3 van de semifinals van de Western Conference, toen hij in de laatste minuten van een wedstrijd tegen de Nuggets vervangen werd door tweede viool Jock Landale. Bij Portland krijgt hij ongetwijfeld meer kansen.

Voor Toumani Camara kan deze ruil ook een gouden kans betekenen. Hij zal eveneens doorstromen naar Portland, een franchise die in volle wederopbouw is. Aangezien het in dit team niet bulkt van de sterspelers, is de kans groot dat hij speelkansen krijgt. Hij kan bovendien rekenen op hulp van getalenteerde collega's als Scoot Henderson, de nummer 3 van de laatste Draft, Anfernee Simons en de eerder genoemde Deandre Ayton.

Volg de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees meer: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top