Zulte Waregemgoalie Bostyn moest al het vaakst van alle 1B-goalies de meubelen redden

Sport | Zondag staan met Zulte Waregem en Club NXT de twee vlotst scorende ploegen van de Challenger Pro League tegenover elkaar. De JPL-degradant scoorde al 15x in zes wedstrijden terwijl de Brugse beloften aan 13 doelpunten zitten. Het belooft dus een druk avondje te worden voor de goalies. Maar zowel Bostyn als Shinton zijn al wel iets gewend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo is er voorlopig geen enkele 1B-club die zo vaak een beroep moest doen op haar doelman dan Zulte Waregem. Zo moest Louis Bostyn tijdens de eerste zes wedstrijden van het seizoen zijn handschoenen gemiddeld 5,2x per match vuilmaken. Daarmee zit Bostyn niet aan het hoogste gemiddelde; maar was hij toch de vaakst gesolliciteerde doelman.

Pape Sy zit namelijk aan een gemiddelde van 5,3 reddingen per match, maar de doelman van Seraing stond slechts in 2,5 wedstrijden tussen de lijnen. Zijn collega Lucas Magueron haalt het gemiddelde van Seraing naar 4,5 met 3,7 reddingen per match.

Daarmee staan de doelmannen van Seraing gecombineerd op een derde plaats. De Luikenaars delen die plek wel met Club NXT; waar doelman Nick Shinton ook gemiddeld 4,5x per match moest ingrijpen. Lierse staat met Jens Teunckens (4,8) op een tweede plaats.

Meeste reddingen per match

5,2: Zulte Waregem (Louis Bostyn)
4,8: Lierse (Jens Teunckens)
4,5: RFC Seraing (Pape Sy, Lucas Magueron, Timothy  Galjé) & Club NXT (Nick Shinton)

Aan de andere kant van de tabel staan Xavier Gies en Jordi Belin. Zij moesten gemiddeld maar 1,5x per match ingrijpen en hebben dus duidelijk een stabielere defensie voor zich staan. Met elk negen reddingen en acht tegengoals hebben zij wel een vrij hoog percentage tegendoelpunten.

Minste reddingen per match

1,5: Dender EH (Xavier Gies) en Patro Eisden (Jordi Belin)
2,2: SK Deinze (Nacho Miras)
2,3: SK Beveren (Beau Reus)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top