Ref, schorsingen en gele dreiging: Challenger Pro League - speeldag 7

Challenger Pro League | Op de zevende speeldag van de Challenger Pro League wordt het vooral uitkijken naar de streekderby's tussen SK Deinze en SK Beveren in Oost-Vlaanderen en tussen Zulte Waregem en Club NXT in West-Vlaanderen. Maar met onder meer ook nog duels tussen Beerschot en KV Oostende of RFC Luik en Lommel SK staat er sowieso ook elders weer heel wat te gebeuren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de twee Vlaamse derby's koos de KBVB om een ref vanuit de andere kant van Vlaanderen te sturen. Deinze mag de Limburger Klass Clerkx ontvangen voor de clash met Beveren terwijl Kempenaar Michiel Allaerts naar West-Vlaanderen mag om Zulte Waregen - Club NXT in goede banen te leiden. Antwerpenaar Dunken Van De Velde kreeg dan weer de Maasderby toegewezen.

vrijdag 29/09

20u00: SK Deinze - SK Beveren: Klass Clerkx
20u00: SL16 FC - Patro Eisden: Dunken Van De Velde

zaterdag 30/09

16u00: Beerschot VA - KV Oostende: Matonga Simonini
20u00: RSCA Futures - Lierse: Jordy Vermeire
20u00: Francs Borains - RFC Seraing: Tom Stevens

zondag 01/10

13u30: Zulte Waregem - Club NXT: Michiel Allaerts
16u00: RFC Luik - Lommel SK: Théophile Diskeuve
19u15: Dender EH - Jong Genk: Tim De Keyzer

Schorsingen / gele dreiging

Aske Sampers
en Hervé Matthys zullen we niet zien op de zevende speeldag. Beiden zijn geschorst na hun rode kaart tijdens het duel tussen Lierse en Beerschot. Sampers kreeg 2x geel en is automatisch één speeldag geschorst. Matthys kreeg rechtstreeks rood; hij kreeg een schorsingsvoorstel van twee speeldagen, maar zijn club ging daar niet mee akkoord. De zaak komt nog voor het disciplinaire comité.

Voorts moet enkel Louis Verstraete (Beveren) uitkijken voor een gele kaart op speeldag 7. Hij is nog steeds de enige speler die met een gele dreiging achter z'n naam staat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top