Kan Club YLA Anderlecht in een crisisje duwen?

Lotto Super League | De vijfde speeldag in de Lotto Super League heeft enkele leuke affiches in petto. Zo hoopt Sporting Charleroi eindelijk zijn eerste zege te boeken tegen AA Gent. Het is ook uitkijken naar Anderlecht. Kunnen zij de rug rechten in de topper tegen Club YLA?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaterdag om 13u30 ontvangt AA Gent Charleroi in eigen huis. De Buffalo’s wonnen nog maar een keer dit seizoen, wat toch teleurstellend is. Ze begonnen immers met de nodige ambities aan het seizoen. Charleroi won nog geen enkele keer en pakte nog maar twee schamele puntjes. Zo vroeg op het seizoen staat er dus toch al wat druk op de ketel voor deze match.

Anderlecht startte wisselvallig

Om 16u geeft Zulte Waregem het startschot voor de match tegen FC Femina White Star. De bezoekers kregen wat ademruimte nadat ze vorige week wonnen bij Charleroi, waardoor de nul eindelijk van de tabellen werd weggeveegd. Om 18u30 staat dan dé topper van deze speeldag geprogrammeerd. Dan neemt Anderlecht het op tegen Club YLA. De landskampioen begon met een 7 op 12 wisselvallig aan het seizoen. Tegen de Bruggelingen kunnen ze dus maar best aanknopen met een overwinning, anders dreigt vroeg op het seizoen toch al een kloofje met de top van het klassement.

Iets later (19u) probeert KV Mechelen na een 0 op 12 eindelijk zijn eerste punten bij elkaar te sprokkelen. Al is de verwachting dat dit niet gaat lukken. De Maneblussers nemen het immers op tegen leider OH Leuven.

De speeldag wordt zondag om 14u afgesloten met een topduel tussen Standard Femina en KRC Genk. Beiden tankten vorige week vertrouwen. Standard Femina versloeg Anderlecht, terwijl Genk OHL op een draw wist te houden. Kan een van de twee weer een knap resultaat neerzetten?

Het programma van de 5de speeldag in de Lotto Super League:

Zaterdag 30 september

Zondag 1 oktober

Volg het beste van Lotto Super League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Pickx+ Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top