De City Mountainbike Wereldbeker nadert zijn einde en trekt naar Barcelona

Wielersport | Eén maand nadat de City Mountainbike World Cup halt heeft gehouden in Oudenaarde, trekt de spectaculaire wedstrijd richting Barcelona. Op vrijdag 29 september wordt daar immers de laatste ronde afgewerkt. Ben je benieuwd naar welke mountainbiker aan het langste eind trekt? Stem dan op af op Pickx Live en Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag 29 september vindt in Barcelona de vijfde en laatste ronde van de City Mountainbike World Cup plaats. Er was enkele maanden geleden nog sprake van een extra ronde in Parijs die op 16 september zou plaatsvinden, maar de organisatie kon de veiligheid van de deelnemers niet garanderen. Er is dan maar beslist dat vijf etappes ook wel voldoende was.

Die vijfde ronde zal doorgaan in het park van Montjuïc, een bekende heuvel in Barcelona waar heel wat sportieve en culturele activiteiten georganiseerd worden. Vorig jaar vond daar ook het WK Mountainbike plaats en werd de Fransman Titouan Perrin-Garnier er tot beste mannelijke mountainbiker ter wereld gekroond.

De Fransman voert dit jaar ook het algemeen klassement aan. Perrin-Garnier telt momenteel 188 punten en staat 27 punten voor op zijn eerste achtervolger: de Duitse mountainbiker Simon Gegenheimer (161 punten). Bij de vrouwen kijkt iedereen uit naar de prestaties van de Italiaanse wereldkampioene Gaia Tormena: zij staat ook op kop van het klassement (met 278 punten) en wordt op de hielen gezeten door de Duitse Marion Fromberger (226 punten). Het belooft dus spannend te worden in Barcelona.

Volg op vrijdag 29 september de vijfde manche van de UCI Mountain Bike World Cup powered by City Mountainbike via Pickx Live (beschikbaar in het basispakket) en Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top