SK Beveren op veel vlakken bij de besten van de 1B-klas; behalve bij het creëren van échte kansen

Challenger Pro League | SK Beveren moest zondag alweer een pijnlijke nederlaag slikken. De Waaslanders gingen op de eigen Freethiel in extremis ten onder tegen RFC Luik nadat invaller Alessio Cascio in minuut 93 de 1-2 tegen de touwen knalde. De vice-kampioen van 1B blijft zo achter met een (te) magere 5 op 18.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nochtans zijn de statistieken van de Waaslanders niet zo slecht als de resultaten doen vermoeden. Zo kreeg Beveren voorlopig het op twee na minste aantal goals binnen (6). Enkel competitieleider Lommel (4) en Beerschot (5 met een match minder gespeeld) doen het defensief voorlopig beter dan Beveren.

Ook qua balbezit vertoeven de troepen van Wim De Decker in de hoogste regionen van het klassement. Beveren had tijdens de eerste zes duels van dit seizoen 55,8% van de tijd de bal en moet ook hier enkel Beerschot (61,4%) en Lommel (58,2%) voor zich dulden.

En ook bij bepaalde offensieve stats doet Beveren het zeker niet slecht. Zo voert Beveren gemiddeld 16,5 schoten per match af naar het vijandelijke doel. Daarmee zijn ze de op drie na vlotst schietende ploeg; alleen belanden er van die 16,5 pogingen gemiddeld slechts 5,2 binnen het kader. En ook bij het aantal afgeleverde voorzetten (7,3 per match) staat Beveren mee bovenin (derde na Zulte Waregem en Deinze).

Weinig grote kansen

Waar het schoentje evenwel stevig wringt is bij de efficiëntie in het opzetten én afwerken van échte kansen. Uit al dat balbezit, die voorzetten én die schoten op doel voetbalde Beveren amper negen echt grote kansen bij elkaar en daarmee staan ze - bij dit toch wel uitermate belangrijk onderdeel - aan de andere kant van de tabel. Enkel Lierse (6) en SL16 FC (5) konden nog minder echte doelkansen bijeen voetballen; dat zijn niet toevallig de nummers voorlaatst en laatst in het klassement.

Met duels tegen SK Deinze en Zulte Waregem voor de boeg moet het offensieve compartiment wel snel het gebrek aan kwalitatieve kansen zien te verhelpen. Al kan een match natuurlijk ook wel gewonnen worden dankzij een verloren bal of een stilstaande fase; maar of een dergelijk 'lucky' scenario de loerende crisis kan bezweren, valt nog af te wachten. Al zal de manier waarop punten behaald worden stilaan minder belangrijk worden; samen met de herinnering aan de offensieve weelde van vorig seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top