Houdt Steven Defour het hoofd koel tegen Antwerp?

Jupiler Pro League | Komend weekend staat de negende speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Het wordt een weekend boordevol interessante wedstrijden, waaronder de partij tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC. Het wordt uitkijken of coach Steven Defour het hoofd koel kan houden, want zijn team heeft dringend punten nodig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar voordat de match tussen KV Mechelen en Antwerp FC begint, gaat de bal vrijdagavond al aan het rollen bij KV Kortrijk. In West-Vlaanderen is het alle hens aan dek, want Kortrijk heeft amper punten verzameld en staat daardoor onderaan het klassement. De ploeg wachtte niet af of coach Edward Still de ploeg op de rails kon krijgen, hij kreeg intussen al zijn ontslagpapieren.

Steven Defour onder druk

Zaterdagmiddag trekt RSC Anderlecht naar AS Eupen. Paars-wit wil in Eupen drie punten veiligstellen en daarvoor moet alles wijken. Deze wedstrijd begint om 16u00. Enkele uren later, om 18u15 om precies te zijn, is het de beurt aan Standard om in actie te schieten. De Rouches nemen het op tegen OH Leuven en staan ook onder druk. Standard voetbalt onder het niveau van weleer en dat is niet naar de zin van de fans. Coach Carl Hoefkens wordt nu nog ontzien, maar weet dat dit niet kan blijven duren.

Om 20u45 is het de beurt aan Royal Antwerp FC en KV Mechelen. De troepen van coach Mark van Bommel nemen het dan op tegen die van Steven Defour. Mechelen heeft onlangs twee keer na elkaar verloren - eerst tegen STVV, nadien tegen OHL - en moet dus absoluut winnen. Zo niet, ontstaat er een crisisfeer Achter de Kazerne en is Defour kop van jut. Dat de coach onder heel veel druk staat, bleek vorige week nogmaals. Defour nam toen kort na de wedstrijd tegen OHL de wedstrijdleiding op de korrel en wist met zijn frustratie geen blijf.

Zondagmiddag om 13u30 staat het duel tussen Sporting Charleroi en Union Saint-Gilloise op het programma. Felice Mazzu zal dan terugkeren naar het Dudenpark om zijn ploeg (Charleroi) vooruit te schreeuwen. De Belgische coach stond van 2020 tot en met 2022 aan het roer bij Union en maakte daar heel wat indruk. Nadien volgde nog een korte passage bij Anderlecht en nu traint Mazzu zijn oude liefde: Charleroi.

De bonzen van Racing Genk rollen kort daarna de rode loper uit voor die van Westerlo, om 16u00 om precies te zijn. De Limburgers hebben dit seizoen thuis nog niet kunnen winnen en daar wil coach Wouter Vrancken absoluut verandering in brengen. Westerlo lijkt een hapklare brok te zijn voor Racing Genk, maar toch wil dat niet zeggen dat het een koud kunstje wordt voor de Limburgers.

Zondagavond staan er ten slotte nog twee wedstrijden op het programma: Club Brugge - STVV en RWDM - AA Gent. Club lijkt onder coach Ronny Deila opnieuw te floreren, maar ook bij STVV gaat het goed. De Limburgers konden vorige week hun voet naast die van Racing Genk zetten en dat wil zeggen dat het opletten geblazen is voor blauw-zwart. AA Gent, de huidige leider in het klassement, zakt zondagavond af naar RWDM. De promovendus kon onlangs landskampioen Antwerp nog op een 0-0-gelijkspel houden, en dat op Bosuil.

Het programma van speeldag 9 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 29 september

Zaterdag 30 september:
Zondag 1 oktober:
Volg de Jupiler Pro League, met op zaterdag 30 september vanaf 20u45 het duel tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top