Théo Defourny bezorgt Royal Antwerp FC een frustrerende week

Jupiler Pro League | De achtste speeldag in de Jupiler Pro League ligt achter ons, tijd dus voor onze wekelijkse round-up van het weekend. Pickx Sports kiest de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Théo Defourny

Het was geen evidente keuze om er een man uit te lichten, want er waren meerdere spelers die zich deze speeldag in de kijker speelden in de Jupiler Pro League. RWDM-doelman Théo Defourny zorgde echter voor een uiterst zeldzame prestatie door twee strafschoppen te stoppen van Antwerp-spits Vincent Janssen. Daardoor konden de Brusselaars een puntje wegkapen bij de landskampioen. Voor the Great Old was het een week om snel te vergeten: puntenverlies in eigen huis en een pandoering in de Champions League tegen FC Barcelona.


Het doelpunt van het weekend: Aboubakary Koita

Aboubakary Koita had het ongetwijfeld ook verdiend om de man van het weekend te zijn. De linkerflankaanvaller van STVV zorgde zondag namelijk voor een masterclass in de eerste helft op het veld van KRC Genk door in 5 minuten en 53 seconden maar liefst drie doelpunten te scoren. Vooral zijn tweede doelpunt was van enorm mooie makelij. De 25-jarige Keita vuurde een kanonskogel af met een snelheid van meer dan 100 km/u, waar doelman Maarten Vandevoordt niets aan kon doen. Helaas voor Koita waren zijn drie goals niet genoeg voor de zege, aangezien Racing Genk in de tweede helft een 0-3-achterstand nog wist om te zetten naar een 3-3.
Het cijfer van het weekend: 8

Sporting Charleroi heeft na 8 speeldagen eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen weten te boeken. De Carolo's wisten KV Kortrijk over de knie te leggen dankzij een treffer van Isaac Mbenza. Alleen KVC Westerlo en Kortrijk wisten dit seizoen nog geen zege bij elkaar te spelen. Beiden staan dan ook niet geheel toevallig laatste en voorlaatste in de rangschikking.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top