Europese teams halen achterstand in in Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | Eind augustus besloot de Pro League de wedstrijden van de Belgische clubs die toen actief waren in Europa, te verplaatsen. Daardoor konden die ploegen zich zo goed mogelijk voorbereiden op hun belangrijk Europees duel. Deze week vinden op woensdag en donderdag deze drie inhaalmatchen plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In augustus werden de wedstrijden van Royal Antwerp FC, Union SG, KRC Genk, Club Brugge en AA Gent uitgesteld zodat zij alle focus op de belangrijke Europese wedstrijden konden richten. Een geslaagde zet, want alle Belgische ploegen plaatsten zich voor de Europese groepsfases.

Woensdagavond om 20u45 nemen Antwerp en AA Gent het op de Bosuil tegen elkaar op. Beide ploegen gaan voluit voor de eerste plaatsen in het klassement. De Great Old moet eigenlijk winnen, want met een 12 op 21 hebben ze toch al de nodige punten laten liggen. AA Gent is met een 17 op 21 een stuk beter begonnen en zij kunnen zo toch al een mooie kloof slaan.

Een Brusselse derby zonder fans?

Donderdag staan er twee wedstrijden op het programma. Om 18u30 ontvangt RWDM de buren van Union SG, een partij die al 50 jaar niet meer werd afgewerkt in de Belgische eerste klasse. RWDM ging toen door het leven als Daring Molenbeek. Deze historische gebeurtenis dreigt echter een maat voor niets te worden. Op een donderdag om 18u30 is het voor veel mensen uiteraard bijzonder moeilijk om op tijd in het stadion te geraken, aangezien het een weekdag is.

Beide supportersgroepen tekenden protest aan, maar kregen geen gehoor. RWDM en Union waren zeer misnoegd over het tijdstip. Union SG moest in de Europa League vorige week zelfs de partij tegen Toulouse uitstellen vanwege verkeersproblemen rondom het stadion van Anderlecht, waar het zijn Europese matchen speelt. Union SG hoopt de promovendus, die verrassend goed is begonnen aan het seizoen, te verslaan.

Om 20u45 speelt Club Brugge in eigen huis tegen KRC Genk. De Limburgers hebben ook nood aan een zege, want met een 12 op 21 werden ook daar al de nodige punten verloren. Wouter Vrancken & co hebben dit seizoen nood aan een referentiematch. Club Brugge moet op zijn beurt eindelijk eens een topmatch winnen. Na een 1 op 6 tegen AA Gent en Anderlecht is het tijd voor een statement in een topduel.

Volg de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top