RSCA Futures grijpt dit seizoen als eerste 1B-beloftenteam naar een +23 speler

Challenger Pro League | Vorig seizoen maakten alle beloftenteams op één of ander moment in de competitie gebruik van de regel waarbij ze één speler mochten opstellen die ouder was dan 23 jaar. Die speler was dan wel de enige die dat seizoen ook opgesteld mocht blijven worden. Maar bij de start van het huidige seizoen waren alle 'oudjes' verdwenen uit de beloftenselecties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Club NXT was Lennart Mertens al tijdens de winter van 2022 alweer opnieuw vertrokken (naar Deinze) terwijl RSCA Futures en SL16 FC na het seizoen respectievelijk afscheid namen van David Hubert en Frédéric Duplus. Jong Genk startte het vorige seizoen zonder +23 speler, maar deed tijdens het seizoen wel enkele keren (2x) beroep op Sébastien Dewaest.

Ook sterkhouder Anisse Brrou werd bij SL16 bedankt voor bewezen diensten omdat hij op 1 januari zijn 24e verjaardag had gevierd en dus te oud was om in het nieuwe seizoen nog in aanmerking te komen voor de beloften.  Ook Bastien Toma - die tijdens het seizoen terug was gehaald - werd bij Jong Genk doorgeschoven om dezelfde reden als Anisse Brrou.

Joker

Maar bij de start van het huidige seizoen waren alle +23 spelers dus verdwenen bij de vier beloftenteams. Tot er nu op speeldag 6 plots een verrassende naam op het wedstrijdblad stond bij RSCA Futures. De paarswitte beloften hadden namelijk niemand minder dan Colin Coosemans mee op de bus gezet voor de de match op het veld van RFC Seraing.

De inmiddels 31-jarige doelman stond meteen ook onder de lat én ontpopte zich tot sterkhouder met vijf goede reddingen. Met Coosemans heeft RSCA Futures meteen dus ook haar jokerkaart dus gespeeld. De ex-doelman van Club Brugge, Waasland-Beveren, KV Mechelen en AA Gent wordt de enige +23 speler waarop de beloften van Anderlecht dit seizoen nog een beroep mogen doen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top