Comebackteams! Zulte Waregem en Dender halen bijna even vaak achterstand op dan alle andere teams tezamen

Challenger Pro League | In het verleden is vaak gebleken dat het verkrijgen van een voorsprong al meer dan het halve werk was bij de jacht op een driepunter. Door de vaak kleine verschillen in kwaliteit zorgde de openingsgoal er namelijk vaak voor dat de match in het voordeel van de scorende ploeg kantelde. Maar zowel Zulte Waregem als Dender EH betwisten voorlopig vlot die ongeschreven 1B-wet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo slaagde Zulte Waregem er voor de tweede week op een rij in om een achterstand zelfs om te buigen tot een overwinning. Na de remonte tegen Jong Genk (van 2-1 naar 2-4), speelde Essevee nu ook een spelletje haasje-over met SK Deinze. Jelle Vossen veegde met twee goals de openingstreffer van Lennart Mertens uit en bezorgde zijn team zo tijdelijk (?) de leidersplaats in de Challenger Pro League. Zulte Waregem zit zo aan een percentage van 67 als het aankomt op remontadas.

Maar ook Dender EH liet zich alweer niet vloeren na een achterstand. De troepen van Timmy Simons kwamen 1-0 achter bij Patro Eisden, maar slaagden er alsnog in om een puntje uit de brand te slepen. Het was al de vijfde keer (op zes duels) dat Dender tegen een achterstand aankeek; maar in vier van de vijf wedstrijden konden de Oost-Vlamingen die achterstand nog ombuigen in puntengewin. Drie keer leverde dat een puntendeling op; één keer ging Dender op en over de tegenstander (vorige week tegen Lommel).

Samen haalden Zulte Waregem en Dender zo al 6x een achterstand op (3x met winst, 3x met een gelijkspel). Daarmee doen ze met hun tweetjes bijna evengoed als alle andere teams tezamen. De veertien reeksgenoten zitten gezamelijk aan 8 heropflakkeringen (4x met winst, 4x met een gelijkspel). Twaalf van hen hebben natuurlijk nog wel een match tegoed. Beerschot en SL16 FC zelfs nog twee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top