Na amper vijf speeldagen is de eerste CPL-speler met een 'gele dreiging' een feit

Challenger Pro League | Hoewel we nog maar aan de zesde speeldag van het Challenger Pro Leagueseizoen zitten, is er toch al een speler die moet oppassen voor een gele schorsing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beverenmiddenvelder Louis Verstraete verzamelde namelijk al in vier van de vijf vorige competitieduels een geel kartonnetje. Enkel in de thuismatch tegen Seraing (speeldag 2) vloog hij niet op de bon. Als Verstraete komend weekend opnieuw geel pakt, dan mist hij sowieso de Oost-Vlaamse topper tegen SK Deinze.

Mede dankzij de kaartenverzameling van Verstraete is Beveren koploper in het gele kaartenklassement. De Waaslanders delen de eerste plaats met KV Oostende (beiden kregen al 17 gele kaarten). Lierse staat derde met 16 gele kaarten; daarna is er een gaatje met 'achtervolgers' RFC Seraing, RSCA Futures, Jong Genk en SL16 FC. Zij zitten aan 12 gele kartonnetjes.

Aan de andere kant van de lijst vinden we Luik (10), Deinze (8) en Lommel (6) terug. De competitieleider van 1B kreeg met de hele ploeg dus amper twee gele kaarten meer dan Louis Verstraete op z'n eentje.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top