Kan Atlético dit seizoen Real verslaan?

La Liga | Met vijf wedstrijden en vijf overwinningen kan het begin van het huidige voetbalseizoen in La Liga niet meer stuk voor Real Madrid. Maar er zijn kapers op de kust: meer bepaald Atlético Madrid, dat dit weekend tegenover de Merengues staat voor een explosieve Madrileense derby. Los Colchoneros hopen een einde te maken aan de mooie zegereeks van Real.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer we de overwinning van deze week in de Champions League naast de puike prestaties in de competitie leggen, kunnen we niet anders besluiten dan dat Real Madrid het opperbest doet. De voetbalmachine van Madrid, geleid door een Jude Bellingham in bloedvorm (6 doelpunten en 1 assist in 6 wedstrijden), lijkt ontembaar. Kwatongen zullen zeggen dat Real het nog niet heeft opgenomen tegen Spaanse zwaargewichten, maar het blijft een feit dat ploegen als Almeria, Getafe, Real Sociedad, Bilbao en Celta Vigo slechts de tweede viool spelen in La Liga door toedoen van Real.

De Madrilenen hebben dus hun reputatie mee wanneer ze dit weekend naar Atlético trekken om een belangrijke derby te spelen. De Colchoneros vertrekken, op papier, vanuit een minder gunstige positie. Hun start van het seizoen blijft gemiddeld met twee overwinningen en een gelijkspel. Maar Real mag zich niet rijk rekenen, de troepen van Diego Simeone zijn tot alles in staat.

Lazio

Als ze Real willen kloppen, zullen de Atlético-spelers het vertrouwen in hun eigen talent moeten herwinnen. De stadsgenoot van Real heeft immers een bijzonder frustrerende Champions League-wedstrijd tegen Lazio achter de rug. Tot in de laatste minuten leek het erop dat het doelpunt van Pablo Barrios in minuut 29 de overwinning zou leveren aan de Madrilenen, maar Ivan Proverdel wist met een kopbal in de 95e minuut deze droom aan diggelen te slaan en 1-1 op het scorebord te zetten.

"Dat was jammer. Hoewel we nog kansen hadden om een doelpunt te maken, hebben we vooral defensief gespeeld. We hebben in ieder geval fantastisch werk geleverd en moeten doorgaan. We hebben het niveau en de manschappen om te scoren in de Champions League, maar vandaag was gewoon een tegenslag”, zuchtte aanvoerder Antoine Griezmann na het finale fluitsignaal.

Geen Belgen?

In het recente verleden kon je tijdens de Madrileense derby's regelmatig enkele Belgische talenten spotten, maar dit jaar zal dat niet het geval zijn. Bij Real vertoeft Thibaut Courtois tot het einde van het seizoen in de ziekenboeg en heeft Eden Hazard op 3 juni besloten om zijn contract met de Koninklijke te beëindigen. Aan de kant van Atlético zagen we recent Yannick Carrasco vertrekken naar het Saoedische Al-Shabab voor de niet onaardige som van 15 miljoen euro (voor drie jaren). Ten slotte is ook Axel Witsel onzeker.

De voormalige Rode Duivel incasseerde in de 75e minuut van de wedstrijd tegen Lazio een tackle tegen de knie en moest met pijn het veld verlaten. Het is momenteel onzeker of de blessure een hindernis betekent voor de wedstrijd tegen Real. Het staat vast dat Diego Simeone enkele ferme spelers nodig zal hebben om de pletwals van Real te doen stoppen.

Het programma van speeldag 6 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 23 september

Zondag 24 september

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top