PSG is niet langer de boeman

Ligue 1 | Er was een tijd dat het Parc des Princes in voetballand synoniem stond voor het hol van de leeuw. Paris Saint-Germain leek lange tijd een formidabele tegenstander en haar verdediging een onneembare vesting. Die tijd lijkt definitief achter ons te liggen, zeker nadat PSG de afgelopen tijd een aantal keren roemloos op eigen veld verloor. Is PSG dan uiteindelijk een non-valeur geworden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoewel PSG de afgelopen twee jaar nog de landstitel binnenhaalde, lijkt de Parijse ploeg volgens sommige kwatongen in het slop geraakt. Ze begonnen het huidige seizoen allesbehalve positief met een 2-3-nederlaag tegen Nice. De Zuid-Franse club versloeg les Rouge-et-Bleu op eigen terrein, wat het verlies des te pijnlijker maakt.

Deze uitslag toont meer dan elk ander cijfer aan dat de reputatie van PSG geen angst meer inboezemt bij tegenstanders in de Ligue 1. Van de laatste negen thuiswedstrijden in het kampioenschap heeft de Parijse club er slechts drie gewonnen, één keer gelijk gespeeld en maar liefst vijf keer verloren. Voor Kylian Mbappé en zijn collega's komt het er daarom dit weekend op aan om de wedstrijd tegen Olympique de Marseille te winnen.

Uittocht

PSG maakte in het huidige seizoen een kleine revolutie door met het vertrek van Neymar, Messi en Verratti. Alleen Kylian Mbappé, wiens toekomst onduidelijk blijft, bleef bij de club na een tijd in de B-kern te hebben doorgebracht. Door deze uittocht van talent ontstond er onrust binnen de gelederen van de Parijse club en een gevoel bij de tegenstanders dat PSG niet zo'n formidabele tegenstander is als gedacht.

“Het Parc des Princes is prachtig en het blijft een magische plek, maar ik heb met een aantal tegenstanders gesproken en ze lijken niet meer onder de indruk van ons team. Onze tegenstanders komen op bezoek en peperen zichzelf in dat ze die Parijzenaars wel kunnen verslaan. In mijn tijd bij PSG verloren we veel meer, maar we hadden onze reputatie mee", vertelt Jérôme Alonzo, de emblematische doelman van PSG begin jaren 2000.

Verdediging

PSG kan moeilijk de roddels over zijn gebrekkige slagkracht tegenhouden, maar het is wel een feit dat les Rouge-et-Bleu begin dit seizoen enkele keren kansloos onderuit zijn gegaan. Dit is wellicht te verklaren door het spelersmanagement bij PSG. De afgelopen jaren spaarde de Parijse club kosten nog moeite om enkele grote namen binnen te halen (Neymar, Mbappé, Messi), waardoor andere pijnpunten - met name de verdediging - niet naar behoren werden verholpen. Hierdoor presteert de verdediging bij PSG sinds enkele seizoenen ondermaats.

Tot dit seizoen konden de Parijzenaars nog rekenen op haar aanvallers om de meubels te redden, maar met het vertrek van Neymar, Messi en co. is dat niet meer het geval. Hun vertrek zorgde voor een gebrek aan creativiteit in het spel dat niet werd gecompenseerd. Parijs lijkt nu een reus op lemen voeten geworden, waardoor het maar een kwestie van tijd is voor de club opnieuw een verlies moet slikken. Misschien dit weekend tegen Marseille?

Het programma van speeldag 6 in de Ligue 1 op Eleven Sports:

Vrijdag 22 september

Zondag 24 september

Volg het beste van de Ligue 1 het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top