Provedel, Bolat, Butt,...: deze keepers wisten te scoren in de Champions League

UEFA Champions League | Doelmannen worden uiteraard vooral geprezen als zij geweldige reddingen doen om een doelpunt te vermijden. Toch zijn er ook de nodige voorbeelden van keepers die voor een enorme ontlading van vreugde zorgden door zelf een beslissend doelpunt te scoren. Zelfs in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Provedel brengt Rome in extase

In Rome zijn ze nog niet bekomen van wat er is gebeurd. Lazio vierde dit jaar zijn terugkeer in de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. De Italianen leken met 0-1 onderuit te gaan, maar in de extra tijd volgde hét moment van de partij. Ivan Provedel wist op een hoekschop de bal tegen de netten te koppen, waardoor het 1-1 werd. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde, want in 2020 wist hij voor de Italiaanse tweedeklasser Juve Stabia ook zelf de weg de naar de netten te vinden.

Het onwaarschijnlijke doelpunt van Provedel voor Lazio tegen Atlético Madrid kan je hier terugvinden.

Bolat laat Sclessin ontploffen

Sinan Bolat zal voor eeuwig en altijd herinnerd worden als de man die de Vurige Stede helemaal liet ontploffen. De doelman speelde in het seizoen van 2009-2010 voor Standard, dat toen in de Champions League aantrad. AZ kwam naar Sclessin en kwam 0-1 voor. In het slot gooide Benjamin Nicaise met een vrije trap de bal voor doel. Bolat kopte raak en rende al vierend het hele veld over. Standard plaatste zich zo voor de Europa League.Butt, een 'doelpuntenmachine'

Hans-Jörg Butt wist in zijn carrière 31 doelpunten te scoren als keeper, waaronder 3 in de Champions League. De Duitse doelman nam ook de strafschoppen. Hij scoorde op het kampioenenbal voor Hamburg, Bayer Leverkusen en Bayern München. Opvallend genoeg was het telkens Juventus dat een doelpunt van Butt moest incasseren.

Vierde en laatste doelman in dit rijtje: Victor Enyeama. De Nigeriaan zette in 2010 twee strafschoppen om in het Champions League-duel met Hapoel Tel-Aviv. De eerste goal scoorde hij in de heenwedstrijd van de play-off-wedstrijd tegen RB Salzburg. Zijn tweede doelpunt wist hij in de groepsfase tegen Olympique Lyon te maken. Weetje: geen enkele doelman wist tot op heden te scoren in de knock-outfase van de Champions League. Misschien dit jaar?

Het programma van speeldag 1 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 20 september

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports! Eén keer per maand zendt Pickx+ ook een sportwedstrijd uit. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top