Heeft Anderlecht zichzelf met een keepersprobleem opgezadeld?

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht kende een zeer opvallende mercato. De club wist Thorgan Hazard tijdens de laatste dagen nog aan te trekken, maar ook Kasper Schmeichel kwam de rangen versterken. Nochtans haalde paars-wit eerder in de zomer met Maxime Dupé al een nieuwe ervaren doelman. Moet de Fransman nu al vrezen voor zijn basisplaats?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht liet afgelopen zomer Hendrik Van Crombrugge en Bart Verbruggen vertrekken. Maxime Dupé kwam transfervrij over van Toulouse. Hij begon het seizoen uiteraard als basisspeler en de doelman liet een zeer betrouwbare indruk achter.

Dupé kwam als nummer één

De verwachting was dat Anderlecht nog een extra jonge keeper ging aantrekken. Colin Coosemans werd tweede keeper achter Dupé. Tot Anderlecht plots uitpakte met de komst van Kasper Schmeichel, die zijn contract bij OGC Nice in onderling overleg verbrak.

Dupé kon in de zomer naar Club Brugge, maar gaf onlangs in Het Laatste Nieuws aan dat hij geen interesse had in een rol als tweede keeper. Bij Club Brugge is Simon Mignolet de nummer een. Dupé begon als eerste doelman aan het seizoen bij Anderlecht en leek dus de goede keuze te hebben gemaakt.

Schmeichel als opportuniteit

Plots kwam Schmeichel dus naar het Lotto Park. De 36-jarige Deen verbrak zijn contract bij Nice, aangezien ze hem daar vertelden dat hij er niet langer de eerste keuze zou zijn. Schmeichel had geen interesse in een bijrol en hij wil met Denemarken het EK 2024 meemaken. Daar is hij de eerste keuze onder de lat. Daarom is het des te opvallender dat hij naar Anderlecht trok. De Belgische recordkampioen heeft nu twee doelmannen die in principe ‘eerste keuze’ zijn. Er kan er echter maar één spelen.

Trainer Brian Riemer was daar duidelijk over. "In een topclub is er concurrentie. Dat is in onze verdediging, middenveld en aanval het geval. Dus ook in doel", aldus de coach bij Eleven. Dupé ging tegen KV Kortrijk pijnlijk in de fout bij de tweede tegentreffer. Hij voetbalde slecht uit, waardoor Zeno Debast nadien een rode kaart kreeg en KV Kortrijk via de stip scoorde.

Na de match kreeg Dupé, die zelfkritisch was na zijn blunder, de vraag wat hij dacht over de komst van Schmeichel. "Daarover wil ik niet spreken", was zijn veelzeggende reactie. Anderlecht zit dus met een luxeprobleem. Riemer gaf al aan dat er geen rotatie zal komen. Voor wie gaat de Deense trainer kiezen: Schmeichel of Dupé? Eén doelman zal alvast zeer misnoegd zijn….

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 24 september vanaf 18u30 het duel tussen RSC Anderlecht en Club Brugge, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top