Pickx Sports - XI of the Week (Challenger Pro League - speeldag 5)

Challenger Pro League | Ook dit seizoen pakken we wekelijks uit met een Challenger Pro League 'Elftal van de Week'. Heel wat trainers, analisten, journalisten en 1B-volgers nomineren wekelijks de beste spelers van de speeldag en onze redactie stelt op basis van die info dan een XI samen.Op die manier proberen we bij Pickx Sports ook de voetballers van de vaak 'vergeten' CPL-competitie in de spotlights te zetten voor hun prestaties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In doel viel de keuze dit keer op Pape Sy. De doelman van Seraing schudde maar liefst zeven reddingen uit zijn mouw op bezoek bij Deinze, maar moest zich in blessuretijd toch nog gewonnen geven. Ook Nick Shinton (Club NXT) kende een drukke avond op bezoek bij RFC Luik. Ook hij kon zeven pogingen weren, maar moest zich wel 3x gewonnen geven.

In onze viermansdefensie worden de flanken bemand door Christophe Janssens (SK Deinze) en Robbe Decostere (Zulte Waregem). Janssens werd vaak gesolliciteerd op z'n linkerflank en toonde zich zowel defensief als offensief top; Decostere speelde een prima partij voor Zulte Waregem en was belangrijk met zijn doelpunt (de 2-2). Centraal staan de aanvoerders van SK Beveren (Sheldon Bateau) en KV Oostende (Anton Tanghe). Beiden konden hun defensie naar een clean sheet leiden. Laes (KV Oostende), Nyssen (RFC Luik) en Tiago Da Silva (SL16 FC) kregen ook een nominatie van onze kenners, maar vielen uiteindelijk net naast het elftal.

Op het driemansmiddenveld was Thierno Diallo incontournable. De jonge middenvelder van Francs Borains speelde een uitmuntende match tegen Lierse en eiste zo een plaatsje op in ons elftal. Hij wordt geflankeerd door Stef Peeters; die een extra dimensie gaf aan het middenveld van Patro Eisden én ook meteen belangrijk was met een assist. Ook Liam De Smet (Club NXT) speelde een puike match en haalde onze XI. Yannick Loemba (RFC Luik) en Louis Verstraete (SK Beveren) vielen zo net naast de selectie.

Voorin was de keuze vrij snel gemaakt. Bruny Nsimba (Dender), Adriano Bertaccini (RFC Luik) en Victory Beniangba scoorden elk 2x en hadden zo een meer dan belangrijke voet in het resultaat van hun team. Romeo Vermant (Club NXT) en Bafode Dansoko (Patro Eisden) zagen hun sterke prestatie dan niet beloond met een plekje in ons elftal; maar krijgen wel een eervolle vermelding.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top