Challenger Pro Leaguefans zien opvallend veel doelpunten in het slotkwartier

Sport | Afgelopen weekend waren de fans van Zulte Waregem en SK Deinze het summum nabij nadat hun team vlak voor affluiten alsnog de drie punten over de streep trok. Zulte Waregem scoorde in extremis nog 2x tegen Jong Genk om zo met een 2-4 zege de bus op te stappen en Deinze won na een late goal van Braken met 1-0 van Seraing. De goals pasten perfect in het plaatje dat de CPL in de eerste vijf speeldagen ophing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo werden er op de eerste vijf speeldagen maar liefst 39 goals gescoord in het slotkwartier. Op 111 competitiegoals is dat dus meer dan 35% van het aantal doelpunten. De andere kwartieren halen slechts 10 tot 15% van de totale doelpuntenproductie. Natuurlijk heb je het gegeven van de extra tijd; maar ook daar blijkt het slotkwartier van de tweede helft veel productiever te zijn dan het slotkwartier van de eerste helft (17 goals).

Vermoeidheid en een alles-of-nietsmentaliteit (afhankelijk van de tussenstand) hebben vanzelfsprekend een groot aandeel in de late doelpuntenproductie. Maar toch zijn er kennelijk enkele teams die zich een sterk slotoffensief eigen hebben gemaakt terwijl er andere teams zijn die op het einde net iets te vaak nog een goal binnen krijgen.

De spelers van Zulte Waregem zijn voorlopig de koningen van het slotkwartier. De JPL-degradant scoorde zeven van haar 13 goals tussen minuut 75 en het laatste fluitsignaal. Maar ook Patro Eisden (5 op 11), Francs Borains (5 op 9) en Dender EH (5 op 9) kunnen kennelijk nog een tandje bijsteken tegen het einde van de match.

Aan de andere kant van het spectrum lijken Lierse, Seraing en RSCA Futures geen al te best slotakkoord in huis te hebben. De eerste drie teams kregen elk al vijf goals binnen tegen het einde van hun duels. Bij Seraing betekent dat zelfs dat ze meer dan de helft van hun tegengoals incasseren tussen minuut 75 en het einde van de match.

Intussen kreeg elk team al wel minstens één goal binnen na minuut 75. Al zijn Dender, Oostende, Lommel, Deinze, Beerschot en Beveren wel nog maar één keer verschalkt op het einde van de match.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top