Krijgt Pierre Dwomoh zijn carrière op de rails bij RWDM?

Jupiler Pro League | Er speelt dit seizoen een opvallende huurling van Antwerp bij promovendus RWDM. Hij luistert naar de naam Pierre Dwomoh en moet dit seizoen bewijzen dat hij genoeg in zijn mars heeft om de top te kunnen bereiken. Bij RWDM lijkt de mayonaise in ieder geval te pakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pierre Dwomoh is een negentienjarige Belgische middenvelder met Ghanese roots. Hij begon zijn voetbalcarrière in 2013 bij de jeugd van KV Mechelen om daarna meteen naar RSC Anderlecht te verhuizen. Hij bleef tot de zomer van 2016 in Brussel voetballen, maar verhuisde daarna naar de jeugdacademie van Racing Genk. In de zomer van 2021 zocht hij opnieuw andere oorden op en werd Royal Antwerp Football Club zijn nieuwe werkgever.

Antwerp leende de jongeling in september van vorig jaar uit aan de Portugese subtopper Braga en dat voor amper vier maanden. In januari van 2023 mocht hij bij KVO zijn carrière op gang proberen te trappen, maar dat lukt in zes maanden tijd ook niet. Dit seizoen wordt hij opnieuw uitgeleend, aan RWDM, en de mayonaise lijkt eindelijk te pakken.

Dat komt misschien omdat het een huurovereenkomst van een jaar betreft, en geen half jaar zoals eerder en misschien ook omdat RWDM een aankoopoptie heeft bedongen. Dat wil immers zeggen dat het bestuur van Antwerp open staat voor een vertrek van Dwomoh en het weleens het laatste jaar zou kunnen zijn dat hij aan de Antwerpse club is verbonden (en kans maakt op een plek als speler in eerste klasse).

Eindelijk een prof?

Dat Dwomoh dit seizoen bij RWDM speelt, is toe te schrijven aan de nieuwe ceo van de club: Gauthier Ganaye. Ganaye was tot vorig seizoen nog aan de slag bij KV Oostende, maar trok daar na teleurstellende resultaten (KVO is gedegradeerd) de deur achter zich dicht. De Franse CEO had Dwomoh beter leren kennen tijdens diens uitleenbeurt aan de kustploeg en was de jongeling blijkbaar niet vergeten. Hij wilde Dwomoh blijkbaar nog een kans geven en bood opnieuw een uitleenbeurt aan bij RWDM. Die keuze lijkt ook zijn vruchten af te werpen. Dwomoh gedraagt zich op en naast het veld als een prof en ook zijn prestaties zijn ernaar.

Rustpunt in de ploeg

Want Dwomoh blijkt bij RWDM een waar rustpunt te zijn aan de bal. Hij speelt centraal op het middenveld en is daar de verdeler van het spel, maar af en toe ook occasionele stofzuiger. Hij speelde dit seizoen al elke wedstrijd en wordt ook de eerstvolgende match - tegen Antwerp, nota bene - aan de aftrap verwacht. Het wordt uitkijken of hij tegen zijn moederclub opnieuw zijn beste kant kan tonen en of het bestuur van Antwerp dan nog meer overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. Om daarin te slagen (en te winnen van Antwerp), zal elke speler van RWDM komend weekend op de afspraak moeten zijn. Want het kan danig spoken op de Bosuil.

Volg de Jupiler Pro League, met zaterdag 23 september vanaf 20u45 het duel tussen Antwerp en RWDM, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top