De Red Flames maken zich op voor hun eerste wedstrijd in de Women’s Nations League

Red Flames | Deze week gaat de allereerste editie van de Women’s Nations League van start. De vrouwelijke landenteams zullen niet enkel om tickets voor het eerstvolgende EK spelen, maar ook voor een plek op de Olympische Spelen in Parijs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgian Red Flames hebben er een relatief rustige zomer opzitten. Ze konden geen tickets voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland bemachtigen en moesten vanuit hun Belgische zetel toekijken hoe het Spaanse nationale vrouwenelftal voor het eerst wereldkampioen werd. In september is het weer trainen geblazen, want dan staat de allereerste Women’s Nations League op het programma. De Red Flames moeten ook meteen volop aan de bak, want de eerste tegenstander is Nederland. Daarna volgen Engeland en Schotland.

Kwartfinalisten op het laatste WK

De eerste wedstrijd van de Red Flames, tegen Nederland dus, zal in Leuven worden gespeeld. Onze Noorderburen namen het eerder dit jaar als eens op tegen de Belgische dames en die werden toen met forfaitcijfers van de mat gespeeld. De Nederlandse dames kwamen op het WK ook ijzersterk voor de dag, want ze schopten het tot de kwartfinales. Daarin keken ze de latere wereldkampioen Spanje in de ogen en verloren ze met 2-1.

Het is nog koffiedik kijken welke landen de groepswinnaars worden, en welke landen niet. De vier groepswinnaars van League A zullen in februari de Final Four spelen en de twee uiteindelijke finalisten van deze ronde krijgen een ticket voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Als Frankrijk een van de finalisten zou zijn, wordt dat ticket doorgeschoven naar de eerstvolgende in de ranking. Frankrijk is immers gastland voor de Olympische Spelen en is hierdoor automatisch gekwalificeerd.

Het format van de Women’s Nations League heeft ook invloed op het verloop van de kwalificatiecampagne voor het EK in 2025. Die campagne zal immers ook werken met verschillende Leagues. De twee beste ploegen uit elke League A-groep behouden hun plek. De ploegen die op de derde plaats staan in hun respectievelijke League A-groep, nemen het op tegen de teams die tweede staan in hun League B-groep. De winnaars van deze duels komen in de League 1 terecht.

Volg het debuut van de Red Flames in de Women’s Nations League tegen Nederland vanavond vanaf 20u30 uur op Ketnet.

Lees ook:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top