Dybala-Lukaku, het duo dat Italië nu al in vuur en vlam zet

Serie A | Romelu Lukaku en Paulo Dybala mochten afgelopen weekend voor het eerst samen aan de aftrap verschijnen bij AS Roma. Het duo maakte indruk tegen Empoli. Is het seizoen nu eindelijk van start gegaan voor de troepen van José Mourinho?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De supporters van AS Roma konden afgelopen zondag eindelijk juichen. Na een moeizame seizoensstart met twee nederlagen en een gelijkspel haalde de club uit Rome stevig uit tegen Empoli: 7-0. Daarmee staan ze met 4 punten momenteel op een 12de plaats in de Serie A. De ruime zege kwam onder meer tot stand via het duo Lukaku-Dybala. De twee speelden voor het eerst naast elkaar.

Alle hoop op Lukaku en Dybala

Lukaku startte voor de eerste keer in de basis, nadat hij voordien tegen AC Milan 20 minuten was ingevallen. In de 82ste minuut wist ‘Big Rom’ zijn eerste doelpunt te maken in Romeinse loondienst. Lukaku, die ook betrokken was bij twee andere goals, werd nadien gewisseld voor Azmoun. Dybala (twee goals), Sanches, Grassi (eigen doelpunt), Cristante en Mancini waren de andere doelpuntenmakers.

Bij AS Roma willen ze dit seizoen alles op alles zetten om een Champions League-ticket bij elkaar te sprokkelen. Ze rekenen dan ook heel erg op hun sterspelers Lukaku en Dybala. Het bestuur hoopt dat Dybala-Lukaku een evengoed duo kan worden dan Martinez-Lukaku bij Inter.

Strijden voor de titel?

Zelfs voor deze partij waren er hoge verwachtingen omtrent de twee. Zij zouden furore moeten kunnen maken in het 3-5-2-systeem van Mourinho. Zelfs clubicoon Francesco Totti had “grote verwachtingen” over de Belg en de Argentijn. “Ze kunnen een fantastisch aanvalskoppel vormen”, sprak hij.

De Italiaanse coach Gianni De Biasi ziet het ook wel zitten in de twee. "Lukaku heeft een ongelooflijke lichaamsbouw", legde hij uit aan Tuttomercato. “Zodra hij in topvorm is, zal hij ontstopbaar worden. Hij is echt een uitstekende aanwinst. AS Roma had zo'n spits nodig."

Voor Luca Toni, de voormalige doelpuntenmaker van de Squadra Azzura, zou AS Roma zelfs een verrassing kunnen zijn in de strijd om de titel. Het lijdt geen twijfel dat ze in Rome, waar ze al sinds 2001 wachten op een landstitel, dromen van een stunt.

Het programma van speeldag 5 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 23 september

Zondag 24 september

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top