JPL-degradanten in 1B: Zulte Waregem kan record van Beveren breken; evenaring diepterecord dreigt voor KVO

Sport | De JPL-degradanten (Zulte Waregem, RFC Seraing en KV Oostende) zijn alledrie vrij verschillend gestart in hun nieuwe reeks. Terwijl Seraing zich vooralsnog vrij anoniem doorheen de competitie beweegt met een vijf op twaalf, gaat Zulte Waregem op jacht naar de beste start van een degradant in 1B terwijl KV Oostende zondag de slechtste start van een JPL-degradant kan evenaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag is het eerst de beurt aan Zulte Waregem om een positief record te vestigen. De gedoodverfde titelfavoriet gaat bij Jong Genk op zoek naar een nieuwe driepunter die hun puntentotaal op tien zou brengen. Als ze daarin slagen, dan zouden ze de best gestarte JPL-degradant zijn sinds de oprichting van de 1B-reeks (2016).

Voorlopig staat de beste start op naam van Waasland-Beveren; dat in 2021-2022 negen punten puurde uit haar vijf eerste CPL-duels. De Waaslanders deden daarmee beter dan Beerschot (zeven punten in 2022-2023) en KV Mechelen (zes punten in 2018-2019). Van alle degradanten is Malinwa voorlopig nog altijd de enige die direct weer kon promoveren.

Slechte starters

Alle andere JPL-degradanten zitten eerder in het vaarwater van KV Oostende. De kustploeg staat voorlopig allerlaatste met één op twaalf; maar ook OH Leuven, KVC Westerlo, Sporting Lokeren en RE Moeskroen kenden een bijzonder moeizame start na hun degradatie. Geen van hen kon ook maar één match winnen bij de eerste vijf pogingen.

Als KV Oostende zondag verliest van SL16 FC, dan evenaart de club wel het diepterecord van Sporting Lokeren en RE Moeskroen. Zij pakten destijds ook amper één op vijftien bij de start van de CPL. Beiden degradeerden nadien ook (al hadden daar ook extrasportieve zaken een groot aandeel in).

Punten na vijf speeldagen

16-17: OHL 3 punten (nul zeges)
17-18: KVC Westerlo: 3 punten (nul zeges)
18-19: KV Mechelen: 6 punten
19-20: Sporting Lokeren: 1 punt (nul zeges)
20-21: geen degradant
21-22: Waasland-Beveren 9 punten
21-22: RE Moeskroen: 1 punt (nul zeges)
22-23: Beerschot VA: 7 punten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top