Mathys Tel moet het status quo bij Bayern München uitdagen

Sport | Mathys Tel kon zijn tweede seizoen bij Bayern München niet beter beginnen. De prestaties van de Fransman zetten een turbo op het succes van de Beierse aanvalsmachine. Dat kan zeker van pas komen in de komende wedstrijden in de groepsfase van de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit seizoen moet er een van vernieuwing zijn voor Bayern München, na een turbulent seizoen waarin de ploeg met de hakken over de sloot kampioen werd in de Bundesliga. Na de twijfelachtige overwinning mochten CEO Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic hun biezen pakken, een opvallende beslissing waarmee de Duitse club schoon schip wenste te maken in eigen rangen. Met de start van de groepsfase van de Champions League heeft Thomas Tuchel er alle belang bij om zijn grootste talenten in te schakelen, met spelers zoals Mathys Tel.

Twijfelachtig

Toen hij in de zomer van 2022 in Beieren aankwam voor zijn eerste seizoen, had de voormalige Rennes-speler het niet gemakkelijk om te aarden in de ploeg. Bayern moest het vertrek van Robert Lewandowski verteren en de piepjonge spits (slechts 18 jaar oud) ondervond dat het niet eenvoudig is om zijn plek in de ploeg op te eisen. Ondanks alles mocht hij 28 keer opdraven en maakte hij zes doelpunten in 600 speelminuten.

Deze zomer, met de transfersoap rond Harry Kane, bleven de twijfels over de toekomst van Tel bij Bayern bestaan. Er werd even gesproken van een uitleenbeurt, maar dat gerucht werd snel ontkracht. De komst van de Engelse schaduwspits was zelfs positief te noemen voor Tel. Kane nam de 18-jarige aanvaller onder zijn vleugels om hem vooruit te helpen. Hun samenwerking heeft vruchten afgeworpen, want Tel heeft in de drie laatste Bundesliga-duels in 34 speelminuten twee doelpunten gescoord, waaronder de treffer in de laatste minuten tegen Borussia Mönchengladbach die Bayern de titel opleverde.

Geprezen

Ondanks zijn mooie prestaties bij de Beierse club, komt Tel nog niet in aanmerking om opgenomen te worden in de selectie van het Franse U21-team. Thierry Henry gaf onlangs in een interview toe hem te volgen. "Tel is een heel interessante speler, ik heb onlangs een discussie met hem gehad (waarom hij niet werd opgeroepen voor de U21, red.). Hij begreep het heel goed. Momenteel schudt hij de hiërarchie bij Bayern München dooreen met zijn prestaties. We blijven hem opvolgen en als hij het goed blijft doen in de toekomst is het bijna onmogelijk om hem niet op te roepen. Tel heeft wat geduld nodig, maar hij bulkt van het talent", klonk het.

Thomas Tuchel zal het talent van dit Franse goudhaantje echt nodig hebben, omdat Bayern het in groep A van de CL-groepsfase het moet opnemen tegen Manchester United, op papier een te duchten tegenstander. Er is geen marge voor fouten als de Beierse ploeg zijn leiderspositie op het Europese voetbaltoneel wil heroveren.

Maar voor de Beierse ploeg aan de bak moet tegen Manchester United, staat er eerst nog een Bundesligawedstrijd tegen Bayer Leverkusen op het programma. Het wordt geen gemakkelijk duel, want beide teams staan nu aan de top van het klassement in de Bundesliga met allebei 9 punten. Misschien wordt het verschil gemaakt door Victor Boniface? De voormalige aanvaller van Union Sint-Gillis heeft in drie speeldagen vier goals gemaakt voor Leverkusen en zo bijgedragen aan het huidige succes van zijn ploeg.

Het programma van speeldag 4 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 15 september

Zaterdag 16 september

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top