Arsenal wil tegen PSV een geslaagde comeback maken in de Champions League

Sport | Arsenal is al enkele jaren een opvallende afwezige in de Champions League. Ze ontvangen op de eerste speeldag van de groepsfase PSV Eindhoven, en verschillende Belgen zouden een belangrijke rol kunnen spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wedstrijd tussen Manchester United en Bayern München op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League is er eentje om niet te missen. Niet alleen zijn beide teams aan elkaar gewaagd - ze delen een recordaantal nationale en internationale titels, waaronder negen CL-zeges - maar het is ook bijna onmogelijk om niet terug te denken aan de epische CL-finale tussen de twee ploegen uit 1999. Deze werd destijds gewonnen door Manchester United.

Kane tegen de Engelsen

Hoewel de Mancunians in de afgelopen jaren een deel van hun luster hebben verloren, blijven de Britten één van de grootste namen in het Europese voetbal. Der Rekordmeister zal dus komende woensdag zeker op zijn hoede moeten zijn bij de openingswedstrijd in groep A. Het ultieme doel van Harry Kane en zijn Duitse kompanen is om bovenaan te eindigen in een groep waar ze het ook moeten opnemen tegen FC Kopenhagen of Galatasaray. Voor Dries Mertens en zijn ploeg uit Istanboel wordt het ook hard bikkelen tegen de Denen, die na drie jaar afwezigheid terug te zien zijn in de Champions League.

Even interessant wordt de wedstrijd van Arsenal. De Gunners moesten zes lange jaren wachten voordat ze weer eens een kans kregen om in de Champions League te spelen. Er bestaat geen twijfel over dat ze deze kans met beide handen willen grijpen om het goed te doen. Ze mogen het op 20 september opnemen tegen het PSV Eindhoven van Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen, in een homogene groep die verder bestaat uit het RC Lens van Ayanda Sishuba en het Sevilla FC van Dodi Lukebakio. Deze twee Belgen zullen voor het eerst de degens met elkaar kruisen in Andalusië.

Overleven zonder Courtois

Een Champions League zonder Real Madrid is als een café zonder bier - het Spaanse team is bijna deel van het meubilair in de competitie. De Madrilenen, halve finalisten van vorig seizoen, mikken voor deze editie 2023-2024 op een vijftiende CL-titel. Hiervoor zullen de teamgenoten van Thibaut Courtois, die tot januari in de ziekenboeg ligt, hun beste beentje moeten voorzetten om te ontsnappen uit een poule met Union Berlin, SSC Napoli en Braga. De Napolitanen en Portugezen mogen op de eerste speeldag al aan de bak, Real mag in het onlangs gerenoveerde Santiago Bernabeu-stadion zijn allereerste Europese wedstrijd tegen de Duitsers spelen.

Ook in groep D staan er enkele mooie confrontaties op het programma. Inter Milan, finalist van vorig seizoen, zal zonder Romelu Lukaku naar Baskenland afreizen voor een duel tegen Real Sociedad. Tegelijkertijd zal Benfica FC Salzburg ontvangen in het Estádio da Luz.

Het programma van speeldag 1 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 20 september

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports! Eén keer per maand zendt Pickx+ ook een sportwedstrijd uit. Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top