PSG wil zijn Champions League-start niet missen tegen Borussia Dortmund

Sport | De Champions League keert deze dinsdag terug. Naast de prestatie van Antwerp op het veld van Barcelona is het uitkijken naar Borussia Dortmund dat naar het veld van Paris Saint-Germain afzakt voor de eerste speeldag van de groepsfase.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdag 19 september trekt Antwerp naar Barcelona, waar ze niet in Camp Nou gaan voetballen. Daar zijn grote renovatiewerken van start gegaan en daardoor zullen Toby Alderweireld & co mogen aantreden in het Olympisch stadion Lluís Company. Voor Antwerp is het alvast een droomaffiche om zijn Champions League-campagne te starten.

Mooie kans voor Vermeeren & co

Voor heel wat spelers van Antwerp is dit hun eerste kennismaking met de Champions League. Voor jonge spelers zoals onder meer Arthur Vermeeren is dit een uitstekend podium om zich in de kijker te spelen. Zij kunnen zich meten met internationale topspelers als pakweg Robert Lewandowski. Antwerp zal uiteraard ook de ambitie hebben om toch voor minstens die derde plaats te gaan.

Mark van Bommel, die in het verleden voor FC Barcelona voetbalde, zal zijn spelers waarschuwen om niet al te erg onder de indruk te zijn van de omstandigheden. Het is aan ervaren jongens als Alderweireld, De Laet en Janssen om de jongere spelers hierin te begeleiden.

PSG meteen onder druk

In de groep van Antwerp zal Shakhtar Donetsk het opnemen tegen het FC Porto van coach van Sérgio Conceição. De groep die vooral de aandacht zal trekken is zeker Groep F, waar Paris Saint-Germain Borussia Dortmund zal ontvangen, terwijl Newcastle United naar San Siro zal afreizen om het op te nemen tegen AC Milan. Luis Enrique weet dat de Parijzenaars meteen goed van start moeten gaan in de ‘groep des doods’.

Titelverdediger Manchester City kent een rustigere aanloop met een thuiswedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. Kevin De Bruyne is niet van de partij wegens zijn blessure, Jérémy Doku wel. Erling Haaland & co mogen geen problemen kennen in deze groep, met ook nog RB Leipzig (met Rode Duivel Loïs Openda) en Young Boys Bern. De Zwitsers starten hun campagne met een thuisduel tegen de Duitsers.

Ten slotte zal het Atlético Madrid van Axel Witsel in Groep E een taaie klant hebben aan Lazio. Feyenoord mag zich dan weer opmaken voor een mooie opener tegen de Schotse topclub Celtic Glasgow.

Het programma van de 1ste speeldag op Pickx+ en Pickx+ Sports:

Dinsdag 19 september

Woensdag 20 september

Volg de volledige UEFA Champions League, inclusief speeldag één van de groepsfase, op de kanalen van Pickx+ Sports. Eén keer per maand zendt Pickx+ ook een wedstrijd uit deze competitie uit. De zenders Pickx+ Sports en Pickx+ zijn beschikbaar in de optie Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports en Pickx All Stars & Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top